Başkan Turgay Genç Nar Hasadına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Turgay Genç Nar Hasadına Katıldı

Başkan Turgay Genç Nar Hasadına Katıldı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Türkiye’nin en değerli narının yetiştirildiği ilçede nar hasadına katıldı.

28.10.2015 10:31

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Türkiye'nin en değerli narının yetiştirildiği ilçede nar hasadına katıldı.

Döşemealtı İlçesi'nin tarımsal anlamda en önemli gelir kaynağı durumunda ki nar, özellikle Çığlık Mahallesi'nde binlerce dönüm arazi üzerinde üretiliyor. Her yıl Ekim ayının ilk haftalarında başlayan nar hasadına başta bölge halkı olmak üzere çeşitli yerlerden binlerce günlük işçi istihdam imkanı buluyor. Türkiye'nin nar deposu olma yolunda ilerleyen Döşemealtı İlçesi'nde üreticilerin nar hasadına katılarak işçilerle birlikte nar kesimi yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı narının yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da sevildiğini ve ülkemizin önemli ihracat kalemlerinden olduğunu söyledi.

BELEDİYE STANTLARINDA TANITIMI YAPILIYOR

Döşemealtı'nda yetişen narın yerel, ulusal ve uluslar arası arena da tanıtımı için her türlü özveriyi gösterdiklerini bildiren Başkan Turgay Genç, "Bölgemizin en önemli tarımsal değerlerinden narı daha geniş kitlelere tanıtmak, üretimini yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 'Nar Festivali' düzenliyoruz ayrıca Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) stand açmak suretiyle Döşemealtı halımızla birlikte narımızı da tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Nar bahçelerini gezen Başkan Turgay Genç, nar üreticilerinin üretim, pazarlama ve depolamaya yönelik sorunlarını dinledi. Başkan Genç, işçilerin nar kesimine yardım etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Turgay Genç Nar Hasadına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement