Başkan Uğurlu'dan Ekmek Fiyatına Müdahale - Son Dakika
Güncel

Başkan Uğurlu'dan Ekmek Fiyatına Müdahale

Başkan Uğurlu\'dan Ekmek Fiyatına Müdahale

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yoğun görüşmeler sonucu 75 kuruştan 1 TL'ye çıkan ekmeğin satış fiyatının 85 kuruş olacağını söyledi.

13.12.2014 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay'ın aldığı karar sonucu; ekmeğin asgari maliyetinin ve satış fiyatı üzerinden yapılabilecek indirimlerinin belirlenmesinin ardından Kemalpaşa'da 75 kuruştan 1 TL'ye yükselen ekmeğin satış fiyatı için Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun başlattığı girişim sonuç verdi.

Geçtiğimiz günlerde ilçedeki fırıncılarla bir araya gelen ve mahkemenin aldığı karar doğrultusunda yapılabilecek çalışmaları değerlendiren Başkan Uğurlu, dün de Ekmek Üreticileri Genel Başkanı Murat Kavuncu ile yaptığı görüşme sonrası müjdeli haberi verdi:

"Kemalpaşa'da ekmek 85 kuruştan satılacak."

Hem vatandaşı hem de fırıncı esnafını düşünerek çalıştıklarını kaydeden Başkan Uğurlu, "Mahkeme kararı sonrası ilçemizdeki ekmeğin satış fiyatı, 75 kuruştan 1 TL'ye yükseldi. Aslında satış fiyatlarını düşüren bazı fırıncılar, yan ürünler satarak aradaki açığı giderdiklerini iddia ederken; bu durumda maliyetleri kurtarmayan esnaf zarar ediyordu. İşin daha da kötüsü bu durumda halkımızın kafası karışıyor; yediği ekmeğin gramajından mı yoksa başka nedenlerden dolayı mı ucuz satıldığını bilemiyordu" diye konuştu.

Ülke çapında yaşanan ve haksız rekabete sebep olan durum nedeniyle yerel mahkemeye yapılan başvurunun sonuçlandığını ve sonrasında ise Yargıtay'ın ekmek satış fiyatlarıyla ilgili bir karar aldığını aktaran Başkan Uğurlu, "Alınan bu karar doğrultusunda; ekmeğin satış fiyatı belirlenirken asgari maliyeti ve satış fiyatı üzerinden yapılabilecek indirim miktarı belirlendi. Hal böyle olunca konuyla ilgili kurumlar, satış fiyatlarıyla ilgili alınan mahkeme kararını fırıncılara gönderdi. Dolayısıyla da ilçedeki ekmek satış fiyatları bir anda 1 TL'ye çıktı" dedi.

MÜDAHALE BAŞKANDAN GELDİ

Yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Başkan Uğurlu, "Halkımızın mağdur olmaması da bizim önceliğimizdi. Sonuçta 5-6 kişinin yaşadığı bir eve giren ekmek sayısı son derece fazlaydı. Üstelik maddi imkanı yerinde olmayan vatandaşımızın da bu rakamdan etkileneceğini düşündüğümüz için hemen görüşmelere başladık. Daha önce ilçedeki fırıncılarla bugün ise Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu ile bir araya geldik. Yaptığımız girişimler sonucu, ilçemizde 75 kuruştan 1 TL'ye yükseltilen ekmeğin 85 kuruştan satılması yönünde görüş birliğine vardık. Amacımız kimseyi mağdur etmeden bir çözüm yolu bulmaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum" ifadesinde bulundu. Başkan Uğurlu, Kemalpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde yoksul vatandaşların yararlanabileceği 'kupon karşılığı ekmek' uygulamasını da yakında devreye sokacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Uğurlu'dan Ekmek Fiyatına Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement