Başkan Vidinel: "Zile'de Terör İstemiyoruz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Vidinel: "Zile'de Terör İstemiyoruz"

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, “Zile’nin adını Türkiye’ye olumsuz reklam eden, adamlar arabalarına binip geldikleri gibi gittiler” dedi.

16.03.2015 16:42

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Zile'nin adını Türkiye'ye olumsuz reklam eden, adamlar arabalarına binip geldikleri gibi gittiler" dedi.

Tokat'ın Zile ilçesinde hafta sonu yapılan HES eylemi ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Başkan Vidinel; İstanbul, Ankara, Yozgat'tan gelen eylemcilere dikkat çekti. Başkan Vidinel eylemde Zile Belediyesi'ne ait otobüsün camları taşlanmak suretiyle zarar verildiğini belirterek, "Büyükşehirlerdeki ağabeylerini aratmadılar. İyi öğrenmişler, TV'lerden izledikleri gibi panzerin üzerine çıktılar, yüzlerini sardılar, zafer sarhoşluğuyla zafer işareti yaptılar. Yasal çerçevede, hukuk zemininde hak aramaya evet. Yakmayla, yıkmayla, kırmayla hak arama olmaz. Bunun adı terördür, bölgenin huzur ve barışını, vatandaşın can ve mal emniyetini korumakla görevli şanlı Türk askerini taşıyan Zile Belediyesi otobüslerine, eylemcilerin sebep olduğu yangını söndüren Zile Belediyesi itfaiyesine saldırdılar. Görev için orada bulunan şanlı askerimize, polisimize küfredip taş atanlara, destek verenlere yazıklar olsun petrol ofisine, şantiyeye, iş makinelerine saldıranlar rahat mısınız? yazıklar olsun" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Vidinel ayrıca konu ile ilgili alakalı olarak 4 defa toplantı yapıldığını ifade ederek açıklamalarında şu bilgilere yer verdi: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ yetkilileri köylünün taleplerinin programda olduğunu, yapılacağını belirterek imzalı taahhütname verdiler. Devlet; önce içme suyu, sonra sulama suyu, su kalır ise enerji üretilecek taahhüttü verdi. Yalana, tahriklere inananlar size soruyorum. Ömürlerinde ilk kez Yapalak köyü kırsalına gelen, siyasi ideolojileri için sizin yanınızdaymış gibi gözüken, Zile'nin adını Türkiye'ye olumsuz reklam eden, adamlar arabalarına binip geldikleri gibi gittiler. Dışarıdan gelenleri kucaklayanlar iyisinizdir, mutlusunuzdur inşallah su gitti kum kaldı. Şimdi, yasal zeminde hak aramayıp, terör estirenler hukuk zemininde yaptıklarının hesabını verecekler. Zile'de kaos oluşturmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Sevgi, saygı, hoşgörü, barış kenti Zile'nin ismini lekeleyemeyecekler." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Vidinel: 'Zile'de Terör İstemiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement