Başkan Yaşar'dan Ankaragücü'ne Destek Sözü - Son Dakika
Yerel

Başkan Yaşar'dan Ankaragücü'ne Destek Sözü

Başkent'in zor durumda olan çınarı Ankaragücü'ne, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'dan destek sözü geldi.

11.06.2013 11:04  Güncelleme: 11:09

Başkent'in zor durumda olan çınarı Ankaragücü'ne Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'dan destek sözü geldi. Yaşar, "Ankaragücü kimliğinin yaşatılması gerekiyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Onursal Başkan, oğlu Ahmet Gökçek'in de kulüp başkanı olduğu sezona flaş transferlerle girerek Türkiye'nin gündemine oturan sarı-lacivertliler; Geremi, Sapara, Vittek ve Vassel gibi dünya yıldızlarını renklerine bağlamıştı. Ancak daha sonra kongre, açılan davaların ardından iptal edilmiş ve Başkent'in çınarı bir süre sahipsiz kalmıştı. Büyük bir maddi çıkmaza giren sarı-lacivertliler devasa bir borç batağına saplanmış ve şampiyonluk hedefiyle çıktığı sezonda küme düşmekten son anda kurtarılmıştı. Futbolcularına ve alacaklılarına ödeme yapamayan Başkent ekibi bu süreçten sonra paraşütsüz bir düşüşe geçmişti. Oyuncularıyla tek tek yollarını ayıran sarı-lacivertliler önce PTT 1. Lig'e düştü. 103 yıllık efsane Ankaragücü, bu sezon da 2. lige düşmekten kurtulamadı.

"YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR"

Bu zorlu süreçte gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre ile Mehmet Yiğiner Ankaragücü'nün Başkanı olarak göreve getirildi. Geçtiğimiz gün Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret eden Yiğiner sıkıntılı günlerin karşısında direnmeye çalıştıklarını söyledi. Yaşar'dan destek isteyen Yiğiner, Başkent'in efsane kulübünü yaşatmak adına her türlü yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Göreve geldiğinden bu yana amatör spor kulüplerine destek olduklarını belirten Yaşar, Başkent'in önemli değerlerinden olan Ankaragücü için de elinden geleni yapacağını söyledi. Yaşar, kulübün borcunun çok yüksek olduğunu ancak Ankaralıların elbirliğiyle Ankaragücü'ne yardım etmesi gerektiğini belirterek, "Ankara'ya ve kültürünü yaşatan her şeye çok önem veriyorum. Kesinlikle Ankaragücü kimliğinin de yaşatılması gerekiyor. Ben de uzun yıllar Ankara'da yaşamış biri olarak Ankaragücü'ne ayrı bir sempati duyuyorum. Kanunlar çerçevesinde kulübe elimden gelen desteği vermeye hazırım" dedi.

YİĞİNER'İN ANKETİNDEN YAŞAR ÇIKTI

Yaşar'a kendi ismini taşıyan Ankaragücü forması ve sarı-lacivertli renkleri taşıyan atkı hediye eden Yiğiner, "Yenimahalle'yi gezdim. Esnaflarla sohbet ettim. Ayrıca yapılan taksi duraklarını tek tek gezdim. Nankörlük etmeye gerek yok. Yaşar Yenimahalle için bir şanstır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yaşar'dan Ankaragücü'ne Destek Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement