Başkan Yazıcı: "Rant Diye İftira Atılan Projeyi Sormanız ve Öğrenmeniz Gerekir" - Son Dakika
Güncel

Başkan Yazıcı: "Rant Diye İftira Atılan Projeyi Sormanız ve Öğrenmeniz Gerekir"

Başkan Yazıcı: "Rant Diye İftira Atılan Projeyi Sormanız ve Öğrenmeniz Gerekir"

İSTANBUL(İHA) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Tuzla Sahili’ne yapılacak olan düzenleme ile ilgili ortaya çıkan asılsız iddialarla Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan cevap geldi.

21.09.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL(İHA) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Tuzla Sahili'ne yapılacak olan düzenleme ile ilgili ortaya çıkan asılsız iddialarla Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dan cevap geldi. Başkan Yazıcı: " Rant diye iftira atılan projenin, teknik detaylarını gördüğünüzde nasıl bir hizmet ve vizyon projesi olduğunu görmeniz için; bilmeniz gerekir"dedi.

İstanbul Büyüşehir Belediyesi'nin (İBB) tarafından Tuzla Sahili'ne yapılacak olan düzenleme ile ilgili ortaya atılan iddialara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından yazılı olarak cevap verildi. Başkan Yazıcı, Bilgi sahibi olmadan ortaya iddialar atıldığını ifade ederek, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışan sözde siyasetçiler, kulaktan dolma, dedikodu ile gelen bilgilerle, kendilerince boş ve mesnetsiz konuşmaktalar.Proje alanı doğal alan olmayıp 40-50 yıl öncesinde ilk dolgu çalışması yapılan alandır. Maksatlı imza toplayan kişisel siyasi rant hesabı yapan bir kaç kişinin yanlış yönlendirmesine kurban olmuştur CHP'li Vekil Sayın Barış Yarkadaş" dedi.

"RANT DİYE İFTİRA ATILAN PROJEYİ SORMANIZ VE ÖĞRENMENİZ GEREKİR"

Çalışmalar için karasal ve deniz alanlarının değerlendirmelerini yapıldığını ifade eden Başkan Yazıcı, "Karasal ve deniz alanlarının, Flora, fauna değerlendirmeleri yapılmış, ÇED raporu yönünden dahi değerlendirilen, yaklaşık 4 yıl süren uzun resmi işlemler sonrasında müsadesi alınarak projelendirilen ve ihale edilen bir proje olduğunu hatırlatırız sayın vekile. Rant diye iftira atılan projenin, teknik detaylarını gördüğünüzde nasıl bir hizmet ve vizyon projesi olduğunu görmeniz için; bilmeniz gerekir ve tabii ki sormanız gerekir ve de öğrenmeniz gerekir. Sayın Yarkadaş, istediği zaman projenin detaylarını yetkili ağızlardan öğrenebilir. 47 Milyon TL bir bedelle ihaleye çıkan proje bittiğinde, değil İstanbul'un ülkenin en iyi düzenlemelerinden biri olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Kadir Topbaş Beyefendiye Tuzla Belediye Başkanı olarak Tuzla halkı adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"MERAK ETMESİN HALK EMANETİ EHLİNE VERMİŞTİR"

CHP'li vekil Yarkadaş'ın "Tuzla sahipsiz değildir" ifadesine de cevap veren Yazıcı, "Tuzla sahipsiz değildir demiş Sayın Vekil. Evet merak etmesin son seçim dahil halk emaneti ehline vermiştir. Tuzla 2014 seçimlerinde tercihini yapmıştır, demokrasi inancınız nedir bilemeyiz ama emanet edilecek Belediye Başkanını Tuzla Halkı seçmiştir" ifadelerini kullandı.

"ÇİRKİN ÜSLUP NEFRET TOHUMLARI SAÇIYOR"

Sahil düzenlemesine ilişkin eleştirilerin asıl amaç olmadığını kaydeden Başkan Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Sahil düzenleme projesinden Sn.Cumhurbaşkanımıza, Sn.Başbakanımıza uzanan ve genel siyasete vurguya başlamanızda sizin derdinizin Tuzla olmadığını anlaşılıyor. Siyasi polemik ve kulaktan dolma bilgilerinizle, Sn.Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve beni de katarak, 'Gözünüzü deniz doyursun' gibi yakışıksız ve çirkin üslubun, ülke siyasetine ve Tuzlamıza bir fayda sağlamadığı gibi nefret tohumlarını saçtığını hatırlatırım. Biz birlik ve beraberliğimize zeval getirecek hiç bir ifadede bulunmak istemeyiz. Lakin milletin vekillerinin asil millet karşısında daha sorumlu ve örnek uslup ile konuşmasını bekleriz. Bu ülke hepimizin, aynı gemide giden yolcular olarak, bilinçli ve halkı doğru bilgilendiren bir siyasi anlayış ile siyasetin de daha itibarlı olmasını sağlayarak, yarınlarımızı dizayn etmeliyiz. Sahil düzenleme projesi, tamamen hizmet esas alınmış olup, halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören, sevgiyi ve heyecanı kendine klavuz edinmiş bir ekibin projesidir. 4 yıl gibi uzun bir süreç ve çok ciddi emek harcanarak ihalesi yapılıp işe başlama aşamasında, projeyi durdurup engelle fikri ve yaptırmayız tavrı bize hiç yabacı gelmemiştir. Bütün bu süreçlerde Tuzlayı düşünen, seven İstanbul'un abisi Kadir Topbaş Beyfendiye, Tuzla Halkı adına tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Yazıcı: 'Rant Diye İftira Atılan Projeyi Sormanız ve Öğrenmeniz Gerekir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement