Başkandı Muhtar Oldu - Son Dakika
Güncel

Başkandı Muhtar Oldu

Başkandı Muhtar Oldu

Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı Avgan Belediye Başkanı Mümin Bayar, beldenin mahalleye dönüşmesi üzerine muhtar adayı olarak girdiği seçimi kazandı Muhtar Bayar: "Benim için önemli olan belediye başkanı ya da muhtar olmak değil, önemli olan doğup büyüdüğüm yere hizmet etmek, gerekirse korucu da bekçi de.

04.04.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı Avgan Belediye Başkanı Mümin Bayar, beldenin mahalleye dönüşmesi üzerine muhtar adayı olarak girdiği seçimi kazandı.

Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1972 yılında kurulan ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre nüfusu 2 binin altında kaldığı için köy stasütüne dönüştürülen Avgan kasabasının son belediye başkanı olduğunu söyledi.

Kasaba'ya 1999 yılında başkan seçildiğini ve bir dönem başkanlık yaptığını, beldenin köye dönüşmesinin ardından hizmete devam etmek amacıyla muhtar adayı olduğunu ifade eden Bayar, seçimlerde bin 206 seçmenin oy kullandığını ve dört muhtar adayı arasında 627 oy alarak muhtar seçildiğini kaydetti.

Mazbatasını aldığını ve beldede muhtarlık görevine başladığını aktaran Bayar, "Avgan'ın eski başkanı, yeni muhtarıyım. Bu görevimde de başarılı olacağım" dedi.

Gerekirse kasabada bekçilik bile yapabileceğini anlatan Bayar, "Şu an nüfusumuz 2 bin 21. Ancak 2011 yılında nüfusumuz bin 937 idi. Bu nedenle belde statüsünü kaybettik. Mahkemeye başvurduk ancak başarılı olamadık. Avgan beldesi artık Avgan köyü oldu. Halkımız muhtar olmamı istedi. Ben de kabul ettim ve yerel seçimde muhtar adayı oldum" diye konuştu.

Belde kapandıktan sonra boşluk oluştuğunu, bazı sorunların ortaya çıktığını dile getiren Bayar, şöyle devam etti:

"Belediyeye ait araçlar, binalar İl Özel İdaresi'ne devredildi. Kasabada ulaşımı belediyenin araçları sağlıyordu, şimdi bu araçlar çalışmıyor insanlar ilçeye ve il merkezine gidemiyor. Çöpler toplanmıyor, belediye hizmetleri yapılamıyor. Ancak el birliği ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Muhtar olarak belediye başkanının yaptığı görevleri yapacağım. Hizmetlerin aksamaması için bazı taleplerimiz olacak."

Belediyenin borcu bulunmadığını vurgulayan Mümin Bayar, "Önemli olan belediye başkanı ya da muhtar olmak değil, yaşadığım doğup büyüdüğüm yere hizmet etmek. Beldemin muhtarı değil korucusu bile olurum" şeklinde konuştu. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkandı Muhtar Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement