Başkent'te Arızalanan İtfaiye Merdiveni Yürekleri Ağıza Getirdi -1 - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Arızalanan İtfaiye Merdiveni Yürekleri Ağıza Getirdi -1

Başkent\'te Arızalanan İtfaiye Merdiveni Yürekleri Ağıza Getirdi -1

Başkent'te arızalanan itfaiye merdiveni yürekleri ağıza getirdiAnkara'da bir iş merkezinin çatı kısmında çıkan yangında, binada kalanları kurtarmak için başlatılan operasyon, kurtarma vincinin arızalanmasıyla korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

08.09.2016 16:12

Başkent'te arızalanan itfaiye merdiveni yürekleri ağıza getirdi

Ankara'da bir iş merkezinin çatı kısmında çıkan yangında, binada kalanları kurtarmak için başlatılan operasyon, kurtarma vincinin arızalanmasıyla korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. İtfaiyecilerden biri kendilerini kurtarmaya gelen ikinci vincin selesine geçerken, arızalı vinç tekrar çalıştı. Binadan kurtarıldıktan sonra vinç arızalandığı için selenin içinde havada kalan kadın ile onu kurtaran itfaiyeci, yaklaşık 20 dakika sonra yere indirildi.

Çankaya Çukurambar'da bulunan bir iş merkezinde, baca borularındaki elektrik kablolarının tutuşması nedeniyle yangın çıktı. Bacadaki alevler kısa sürede binanın çatısını sardı. Yangının büyümesi üzerine iş merkezi tahliye edildi. Binadan yükselen dumanlar paniğe neden olurken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye erlerinin çalışmaları sonucu kısa sürede kontrol altına alınırken, binada mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı.

İTFAİYE MERDİVENİ ARIZALANDI

Ancak kurtarma merdiveni arızalanınca içinde 2 itfaiyeci ve binadan kurtarılan 1 kadının bulunduğu sele, yerden metrelerce yüksekte havada asılı kaldı. Çevredekilerin korku dolu bakışları arasında selenin içinde havada kalan itfaiyecileri ve kadını kurtarmak için olay yerine başka bir kurtarma vinci getirildi. İkinci vincin selesi, havada asılı kalanları kurtarmak için seleye yaklaştırıldı.

20 DAKİKA HAVADA KALDI

İtfaiyecilerden biri kendilerini kurtarmaya gelen ikinci vincin selesine geçerken, arızalı vinç tekrar çalıştı. Binadan kurtarıldıktan sonra vinç arızalandığı için selenin içinde havada kalan kadın ile onu kurtaran itfaiyeci, yaklaşık 20 dakika sonra yere indirildi. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması yaptığı binada mahsur kalan diğer vatandaşlar da kurtarıldı. Dumandan etkilenenlere 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edilirken, korkutan yangında şans eseri yaralanan olmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Arızalanan İtfaiye Merdiveni Yürekleri Ağıza Getirdi -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement