Başkent'te Belediye Otobüsü ile Halk Otobüsünün Çarpışması - Son Dakika
Yerel

Başkent'te Belediye Otobüsü ile Halk Otobüsünün Çarpışması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir belediye otobüsü ile halk otobüsünün karıştığı kazayla ilgili, "Yeni önlemler almak zorunda olduğumuzu görüyorum.

23.04.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir belediye otobüsü ile halk otobüsünün karıştığı kazayla ilgili, "Yeni önlemler almak zorunda olduğumuzu görüyorum. Özellikle hız kontrolü konusunda, belli önlemleri mutlaka alacağız" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında bir basın mensubunun geçtiğimiz günlerde EGO otobüsü ile bir halk otobüsünün çarpışmasıyla meydana gelen kazadan sonra herhangi bir önlem alınmasının gündeme gelip gelmediği yönündeki sorusu üzerine Başkan Gökçek, yeni önlemler alınmasının gerekli olduğunu vurguladı. Gökçek, "Olay gerçekten çok üzücü. Bu olay sonrasında görüyoruz ki yeni önlemler almak zorunda olduğumuzu görüyorum. Özellikle hız kontrolü konusunda, belli önlemleri mutlaka alacağız. Ayrıca yeni bir çalışma yaptırıyoruz. Şu anda kesinleşmiş değil, mesela muhtemelen yıl içerisinde, vatandaşların şikayetleri ile somutlaşacak. 5 tane şoför hatası ortaya konulunca şoförlerin iş akitlerini feshedeceğiz. Ama bunun için sadece isim vermeden yapılan şikayetleri bu beş içerisinde kabul etmeyeceğiz. Somut olarak adresini, ismini vererek, şikayet yapar ve o şikayette doğru çıkarsa, böyle 5 şikayet olursa onun neticesinde şoförlerin iş akitlerini feshedilecek. Mesela şoför aracı ikazlara rağmen hızlı sürüyor. Vatandaş bize telefon açacak mesai hattını, saatini, yerini söyleyecek, hatta yanında da bir veya iki şahidi var onu da söyleyecek. Bu bizim için ciddi bir şikayet. veya vatandaşa kötü muamele etti, veya başka hoş olmayan davranışlarda bulundu. Bu ve benzeri davranışlardan toplam 5 suç belirlendiğinde şoförün iş akitlerini feshedeceğiz" dedi.

EGO Genel Müdürlüğü'nün kontrollerinin rutin şekilde devam ettiğini hatırlatan Başkan Gökçek, "En iyi kontrol vatandaşların yapacağı kontroldür. Otobüslere binen vatandaş olduğu için tespiti de vatandaş yapacak. Zaten bizim kendi kontrol mekanizmalarımızla tespitlerimiz var. Kontrollerde yakalarsak zaten gereğini yapıyoruz. Ama bu konuda en güzel kontrolü, vatandaşın kendisi yapacak" dedi.

"ŞOFÖRÜN ADI SOYADI GÖRÜNÜR BİR YERDE OLACAK"

Otobüslerde vatandaş denetiminin sağlıklı olarak gerçekleştirilebilmesi için, şoförlerin adı ve soyadını içeren bir yaka kartında, veya görülecek bir yere konulacak askıyla yolcular tarafından görülebileceğini ifade eden Başkan Gökçek, "Evet her şoförün bir kimliğini yaparız, yaka kartı veya otobüslerde bir askı yeri olur, orada şoförün adı, soyadını rahatlıkla görmek mümkün olur.

Böylece vatandaş telefon açarak bize hata yapan şoförün ismini, bugün filanca yerde, ikazımıza rağmen son derece süratli gittiği, şu dakika, şu sefer diye somut olarak bildirebilir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkent'te Belediye Otobüsü ile Halk Otobüsünün Çarpışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement