Başkent'te Sivil Eğitim Uçağı Düştü - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Sivil Eğitim Uçağı Düştü

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Yeniköseler köyü yakınlarında sivil eğitim uçağı düştü.

16.08.2014 22:12

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yeniköseler köyü yakınlarında sivil eğitim uçağı düştü. Kendi yaptığı kit uçağın düşmesi sonucu pilot Necip Ülkü olay yerinde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, saat 18.30 sıralarında Polatlı ilçesinin Şabanözü ve Karacaahmet mahalleri arasında kalan ve ABD'den kendi getirttiği parçalarla yaptığı kit uçakla uçuş yapan pilot Necip Ülkü (57), kontrolü kaybederek şeker pancarı tarlasına düştü. Olayda pilot Ülkü hayatını kaybetti.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde makine ihracatçısı bir firmanın sahibi olan Elektronik Mühendisi Necip Ülkü, "Ultralight" adlı kendi geliştirdiği uçağıyla havacılık dünyasında adından söz ettirmişti. Ülkü, Polatlı yakınlarındaki bir arazide hangar kurup burada ABD'den getirttiği malzemelerle bugüne kadar 2 kit uçak üretmişti. Ülkü'nün hangarının yanında da araziye kit uçakların iniş kalkış yapabileceği bir de pisti bulunuyordu.

Uçak firmalarının lisanslı hafif modellerini size parçalar halinde gönderip, uçağın büyük kısmını sizin inşa etmenize olanak verdiği uçakla olarak bilinen kit uçaklar, havacılık otoriteleri tarafından deneysel havacılık kategorisinde değerlendiriliyor. Uluslararası ve ulusal havacılık otoriteleri, uçağın yüzde 51'ini inşa eden kişinin periyodik bakımlarını yapmasına izin verdiği için kitler genellikler 51'ini sizin inşa edebileceğiniz şekilde hazırlanıp gönderilir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Sivil Eğitim Uçağı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement