Baskilli Kayısı Üreticileri, Domuz ve Hırsızlardan Dertli - Son Dakika
Güncel

Baskilli Kayısı Üreticileri, Domuz ve Hırsızlardan Dertli

Elazığ'ın Baskil ilçesindeki kayısı üreticilerinden bazıları ürünlere zarar veren domuzlardan, kimileri ise bahçelerine giren hırsızlardan yakınıyor Üreticilerden Hasan Tekgül: "Domuzlar, kayısı sergimize girdi, 200 kasaya yakın malımıza zarar verdi" Sebahattin Derin: "Düğün için Elazığ'a gittik, 2 3.

04.07.2014 11:53

BESTAMİ BODRUK - Elazığ'ın Baskil ilçesindeki kayısı üreticilerinden bazıları ürünlere zarar veren domuzlardan, kimileri ise bahçelerine giren hırsızlardan yakınıyor.

Kayısı fiyatlarının yükselmesine sevinen ancak bahçelere zarar veren yaban domuzlarından ve hırsızlardan yakınan Baskilli üreticiler, hasat dönemini en az zararla atlatmak istiyor.

Baskil ilçesine bağlı Suyatağı köyündeki kayısı üreticilerinden Hasan Tekgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçlardan toplayıp sergiye bıraktıkları kayısılara gece saatlerinde yaban domuzlarının zarar verdiğini söyledi.

Yaklaşık 200 kasa kayısısının zarar gördüğünü belirten Tekgül, yaban domuzlarının kayısıyı çiğneyip ezerek meyve çekirdeğini yediğini ifade ederek, "Domuzlar, bundan bir hafta önce de bahçeye girerek 300 ağacımızın alt dallarını olduğu gibi kemirdi" dedi.

Tekgül, kardeşlerinin ve komşularının bahçelerinin de zarar gördüğünü ifade ederek, "Biz 3 kardeş, 5 gece silahla peşlerine düştük. Yaban domuzlarından 3'ünü yaraladık. Domuzun hangi saatte geleceğini bilemiyoruz. Bazen bakıyorsunuz sabah ezanından sonra geliyorlar, bazen de gece geliyorlar" diye konuştu.

Hasan Tekgül, yaban domuzları karşında çaresiz kaldıklarını söyledi.

"Fiyatlar yüksek olunca hırsızlara gün doğdu"

Çiğdemli köyündeki üreticilerden Sebahattin Derin (42) ise 20 Haziran'da düğün için Elazığ'a gittiklerini ve kentte 2-3 gün kaldıklarını söyledi.

Köye döndüklerinde ağaçlardaki kayısıların hırsızlarca çalındığını fark ettiklerini belirten Derin, "Bu yıl sadece Malatya'da ve Elazığ'ın Baskil sahil bölgesinde kayısı var. Böyle olunca da kayısı kıymete bindi, işler çığırından çıktı. Fiyatlar yüksek olunca hırsızlara gün doğdu" dedi.

Yaklaşık 2 ton kayısısının çalındığını ifade eden Derin, zararının 16-17 bin lira civarında olduğunu kaydederek, "Hırsızlara gün doğdu, iyice pervasızlaştılar. İki gün evde yoktuk, gelmişler ağacın üzerindeki kayısıyı götürmüşler. Gece mi gelmişler, gündüz mü gelmişler onu bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

İhracatçılara seslenen Derin, "Önlerine gelen her malı alıp götürmemeliler. Direkt gidip köylüden ya da üreticiden almaları lazım. Nereden geldiğini bilmeleri ve daha dikkatli olmaları gerekiyor" ifadesini kullandı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baskilli Kayısı Üreticileri, Domuz ve Hırsızlardan Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement