Başsavcı Salihoğlu: "Başbakan Dinlendikten Sonra Kim Kendini Güvende Hissedebilir" - Son Dakika
Güncel

Başsavcı Salihoğlu: "Başbakan Dinlendikten Sonra Kim Kendini Güvende Hissedebilir"

Başsavcı Salihoğlu: "Başbakan Dinlendikten Sonra Kim Kendini Güvende Hissedebilir"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Sayın Başbakan dinlendikten sonra kim kendini güvende hissedebilir.

27.06.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Sayın Başbakan dinlendikten sonra kim kendini güvende hissedebilir. Başbakan ve bakan dinleniyorsa dinlememi yoksa dinlemenin içeriği mi önemli?" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren sohbet toplantısında Salihoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adliyedeki önemli dosyalarla ilgili kendisine bilgi verildiğini ifade eden Salihoğlu zaman zaman savcılarla toplantılar yaptığını belirtti.

Bir gazetecinin "2280 kişinin dinlendiğini açıkladığınız Selam örgütü soruşturmasında, dinlenen sayının daha az olduğu iddia ediliyor. Sizin açıklamanızda şüphelilerin yanı sıra şüphelilerle görüşme yapanlarında açıklamadaki rakama eklendiği iddia ediliyor. Sizin açıklamanızdaki rakam yanlış mı?" sorusuna yanıt veren Başsavcı Salihoğlu dinlemelerin Türkiye'de önemli bir sorun olduğunu belirtti

"Sayın Başbakan dinlendikten sonra kim kendini güvende hissedebilir. Başbakan ve bakan dinleniyorsa dinlememi yoksa dinlemenin içeriği mi önemli?" diyen Salihoğlu açıklanan sayının yanlış olduğu iddiasıyla ilgili soruya da, "Birden yüklenirseniz sayı isterseniz yanlış sayılır" dedi. Salihoğlu, Selam örgütü soruşturmasının da bitmediğini sözlerine ekledi.

"HATA YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Başsavcı Salihoğlu 17 Aralık soruşturmasının neden tamamlanmadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı; "Hata yapmamaya çalışıyoruz. Kimsenin hakkına girmemek için uğraşıyoruz. Yaptığımız soruşturmalarda arkamızdan 'yuh' dedirtecek tasarruflarda bulunmayacağız. Ciddi olaylar bunlar. Tüm Türkiye sallandı. Halkımız verilen kararları görecek. Sorumluluğumun bilincindeyim."

Bir gazetecinin "Gezi olayları döneminde Kabataş'ta saldırıya uğrayan Z. D. ile ilgili soruşturma dosyasında saldırının görüntüleri var mı?" sorusu üzerine Salihoğlu, "Soruşturma bitince açıklayacağız." yanıtını verdi.

Okmeydanı'nda cemevinde polisin silahından çıkan silahla hayatını kaybeden Uğur Kurt soruşturmasında İstanbul Valiliği'nin polisle ilgili soruşturmaya izin verip vermediği' sorusu üzerine Başsavcı Salihoğlu," İzin yazısı henüz gelmedi." ifadelerini kullandı.

'Parelel yapılanma' iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda da bazı soruşturmalar yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Salihoğlu, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak herkese eşit mesafadeyim. Ne siyasi iktidarı yıpratmak ne de yaranmak için çalışacağız. Ben herkesin başsavcısıyım. Burada bir yanlışlık oldu. Sayın Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı. Ben hemen kendisini arayıp özür diledim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başsavcı Salihoğlu: 'Başbakan Dinlendikten Sonra Kim Kendini Güvende Hissedebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement