Batı Balkanlar'da Hac Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Batı Balkanlar'da Hac Heyecanı

Batı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ'da hac heyecanı yaşanmaya başladı.

26.08.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ'da hac heyecanı yaşanmaya başladı.

Kutsal topraklara gidecek binlerce hacı adayı son alışverişlerini tamamlarken, aynı zamanda hac duaları okunup, hac yemekleri de veriliyor.

Bu yıl 6 Batı Balkan ülkesinden 3 bin 655 hacı adayı, İslam'ın beş şartından biri hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek.

Bosna Hersek, bu yıl en fazla hacı adayının olduğu ülke. İslam Birliğinin organizasyonunda bu yıl Bosna Hersek'te bin 411 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Bosna Hersek'te bu yılki en genç hacı adayının 18, en yaşlı hacı adayının ise 89 yaşında olduğu öğrenildi.

Bosnalı hacı adayları 29-30 Ağustos'ta başkent Saraybosna'dan kalkacak uçaklarla kutsal topraklara hareket edecek.

Batı Balkanlar'dan bu yıl en fazla hacı adayını kutsal topraklara gönderecek ikinci ülke ise Kosova oldu. Kosova İslam Birliğinden alınan bilgiye göre, bu yıl hac ibadeti için Suudi Arabistan'a 860 Kosova vatandaşı gidecek.

Kosovalı hacı adaylarının 2 Eylül'de başkent Priştine'den hareket edeceği belirtilirken, en genç hacı adayının 6, en yaşlısının ise 87 yaşında olduğu öğrenildi.

Makedonya'dan ise bu yıl kutsal topraklara 730 hacı adayı gidecek.

Makedonya İslam Birliğinden edinilen bilgiye göre, 1-2 Eylül'de yola çıkmaları planlanan hacı adaylarının en genci 10, en yaşlısı ise 83 yaşında.

Karadağ ve Arnavutluk'tan 360 hacı adayı

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Karadağlı hacı adayları bu yıl da Arnavutluk İslam Birliği üzerinden kutsal topraklara gidecek.

Bu yıl Arnavutluk'tan, 47'si Karadağlı olmak üzere toplam 360 hacı adayı, 2-3 Eylül'de kutsal topraklara hareket edecek.

Sırbistan İslam Birliği ve Sırbistan İslam Birliği Meşihatı organizasyonlarında bu yıl Sırbistan genelinde 294 hacı adayı kutsal toprakları ziyaret edecek.

131 hacı adayının Belgrad merkezli Sırbistan İslam Birliği'nden, 163 hacı adayının ise Sancak merkezli Sırbistan İslam Birliği Meşihatı organizasyonunda Suudi Arabistan'a gideceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Balkanlar'da Hac Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement