Batı'nın 'Demokrasi' Tuzağına Düşüyorlar! - Son Dakika
Güncel

Batı'nın 'Demokrasi' Tuzağına Düşüyorlar!

Batı\'nın \'Demokrasi\' Tuzağına Düşüyorlar!

Şanlıurfa'da düzenlenen konferansa katılan Araştırmacı Yazar Mehmet Hanefi Yağmur, "Yöneticiler, Batı'nın tuzağına düşmekten ne yazık ki kurtulamıyorlar" dedi.

17.03.2016 10:48

Şanlıurfa'da Köklü Değişim Dergisi'nin düzenlediği 'Şahit Ümmet Olmak' konferansı dün bir düğün salonunda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta Araştırmacı Yazar Mehmet Hanefi Yağmur ile İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu salonda bulunanlara bilgi ve birikimlerini anlatarak, şahit ümmet olmanın gereklerini anlattı.

Belli aralıklarla konferans düzenleyen Köklü Değişim Dergisi'nin bu ay Şehitlik Çamlık'ta düzenlediği konferansa ilgi yoğun oldu. Kelime-i Tevhid sancaklarının asılı olduğu salonda konuşmacılar, sahabelerin hayatlarından örnekler vererek şahit ümmet olmanın gerekliliğini anlattı.

YAĞMUR: SÖMÜRGECİLERE HİZMET EDEN İNSANLAR VAR

Konferansın ilk konuşmacısı olan Araştırmacı Yazar Mehmet Hanefi Yağmur, İslam dinini ve ümmetini ayağa kaldıracak tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Yağmur, "Biz biliyoruz ki Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nde ciddi bir çatışma var. Orada bu ülkenin topraklarını bölüp parçalayarak, Batılılara, sömürgecilere hizmet için hareket eden bir ya da bir takım insanlar var. Peki, biz böyle bir tepki karşısında sessiz mi kalacağız ve bunun karşısında biz neler yapabiliriz? Bizim elimizde bir takım imkânlar, fırsatlar var mıdır? Ümmeti bu tuzaklardan nasıl kurtaracağız? Bunun yolu nedir, bunu çok iyi düşünmemiz gerekir. Bizim elimizde şu esnada çok büyük bir fırsat var. Elbette ki bu fırsatların değerlendirilmesinde yöneticilerin hak sese önem vermesi her şeyden çok çok önemlidir. İslam'ın sancağını geçmişte Osmanlı Devleti döneminde olduğu gibi dünyanın her tarafından güçlü ve kuvvetli bir şekilde dalgalandırabilmek için Allah'ın ve resulünün emirlerine sımsıkı bağlı kalmak her şeyden önce onların şuurundadır. Ancak yöneticiler demokrasi, insan hakları laiklik gibi Batı'nın tuzağına düşmekten ne yazık ki kurtulamıyorlar. Peki, onlar bu haldeyken, biz ne yapacağız? Biz onların bu hallerine sessiz mi kalacağız? Yoksa biz onları bu konuda hak yola, dosdoğru bir yola getirebilmek için çalışacak mıyız? Öyleyse İslam ümmeti olarak bizler, ya bu yöneticiler kendileri değişecekler, Allah'ın ve resulünün istediği çizgiye gelecekler ya da Allah'ın ve resulünün emirlerine uyan, Allah'tan korkan yöneticilere bırakacaklar" diye konuştu.

İMAMOĞLU: BİZLER ZAFER İSTİYORUZ

Konferansın ikinci konuşmacısı olan İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu, "Bizler zafer istiyoruz. Bizler Allah'ın yardımını istiyoruz. Allah bu dünyaya bizleri kulluk için gönderdi. Bizim dünya hayatında var oluş gayemiz Allah'a kulluktur. Şanlıurfalı Müslüman kardeşlerim, madem dünyaya Allah'a kulluk için gönderildik, Allah'a layıkıyla kulluk yaparsak Allah bize ne verecek? Bizler bu dünya hayatında mademki kulluk için varız, kulluğumuzu layıkıyla yerine getirirsek Allah bize ne verecek? Dünya hayatında zafer, Ukba'da da cenneti verecek. Bizler için, Suriyeli kardeşlerimiz için ve diğer Müslüman kardeşlerimiz için dünyada zafer nedir? Bizler için dünyada zafer Allah'ın mülkünde Allah'ın sözünün geçmesidir. Bizler için dünyada zafer İslam sancağının gururla geçmesidir. Bizler için dünya gözüyle zafer budur. Ukba gözüyle zafer nedir? Cennettir. Madem kulluk yaparsak Allah bize dünyada zafer Ukba'da cennet verecek ihtiyacımız var mı, var. Bizim dünya gözüyle zafere ukbada da cennete ihtiyacımız var" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Batı'nın 'Demokrasi' Tuzağına Düşüyorlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement