Batman Agd, Mekke'nin Fethi'nin Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Batman Agd, Mekke'nin Fethi'nin Yıl Dönümünü Kutladı

Batman Agd, Mekke\'nin Fethi\'nin Yıl Dönümünü Kutladı

Batman’da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Mekke’nin fethinin hicri 1436. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

01.01.2015 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Mekke'nin fethinin hicri 1436. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Batman Anadolu Gençlik Derneği Batman şubesi tarafından organize edilen ve Batman Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlene programa gelen konuklar salona sığmadı. Konuklar girişte gül suyu ve şeker ikramı karşılanırken, program okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Batman Anadolu Gençlik Derneği'nden (AGD) tanıtım filminin slayt gösterimiyle başladı. AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, AGD olarak bu gece 81 il ve 606 noktada yılbaşına alternatif olarak Mekke'nin fethi programını kutladıklarını ifade ederek, "Fethedilmiş olan bu topraklarda bu gece yılbaşı adı altında bir sapkınlık yaşanmaktadır. Alkol ve uyuşturucunun tavan yaptığı bir kutlamanın masumiyetinden kim bahsedebilir ki, Vicdanları kararacak derecede eğlence tutkusunun masumiyetinden kim bahsedebilir ki, ahlaktan yoksun, sofraların bereketinden kim bahsedebilir, Bu kutlamaların kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya dönük bir tarafı varmadır. Elbette yoktur ve biz bunları reddediyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Kozluk İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar, davetlilere 'Mekke'nin Fethini anlattı. Minik Karinler Yetenek geliştirme merkezi öğrencilerin, Uyku duası, Hadis okuma gösterisinin ardından program iki kişiye verilecek Umre ziyareti çekilişi ile son buldu.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, STK temsilcileri Müftülük çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman Agd, Mekke'nin Fethi'nin Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement