Batman'da Tpao İşçilerinin Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Batman'da Tpao İşçilerinin Yürüyüşü

Batman\'da Tpao İşçilerinin Yürüyüşü

TPAO'da çalışan işçiler, "TPAO Bütünsel Dönüşüm Projesi"ne karşı tepkilerini dile getirmek için yürüyüş yaptı Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Öztaşkın: "Projenin özü TPAO'nun özelleştirilmesidir"

05.05.2014 13:10

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda (TPAO) çalışan işçiler "TPAO Bütünsel Dönüşüm Projesi"ne karşı tepkilerini dile getirmek için yürüyüş yaptı.

TPAO Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "TPAO Bütünsel Dönüşüm Projesi"ne karşı tepkilerini dile getirmek için TPAO kapısı önünde bir araya gelen işçiler, TPAO Bölge Müdürlüğü binasına kadar ellerinde çeşitli pankartlarla yürüdü.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, burada yaptığı açıklamada, TPAO'ya rakamsal olarak bakıldığında 10 yıl öncesine göre yatırımların 2-3 üç kat arttığını ama TPAO'nun üretim ve rezerv bazında küçülmeye başladığını savundu.

Bundan 7-8 yıl önce TPAO'nun yıllık üretiminin 2 milyon tonun üzerinde olduğunu, 2013 yılında yurt içi üretiminin 1 milyon 800 bin tona gerilediğini ileri süren Öztaşkın, şöyle konuştu:

"Rakamsal olarak bir takım yatırımların yapıldığı görülse de büyümeyi öngören, daha fazla aramayı, sondajı, üretimi hedefleyen yatırımlar ne yazık ki yapılamamaktadır. Çünkü TPAO her şeyden evvel insan gücünü kaybetmektedir."

TPAO Genel Müdürü Besim Şişman'ın "TPAO'da Bütünsel Dönüşüm" projesi ile ilgili açıklamalarını anımsatan Öztaşkın, TPAO'nun büyümesini, istihdamın arttırmasını 400-500 milyon dolarlar civarındaki yatırım miktarının katlanarak milyar dolarlara çıkarılmasını, arama faaliyetlerinin yapılmasını, bir petrol şirketi olarak küresel bir şirket haline gelmesini istediklerini belirtti.

Öztaşkın, "Bütün bunların yapabilmesi için TPAO'nun değişimini istiyoruz. Ama onların bahsettiği değişim ve dönüşümle bizim bahsettiğimiz değişim ve dönüşüm tamamen farklıdır, birbirine zıttır. Bunların amacı TPAO'nun bir özel sektör anlayışı ile proje ve performansa dayalı bir şekilde çalışmasıdır" ifadelerini kullandı.

TPAO'nun da Türk Hava Yolları (THY) gibi halka arz edilmek istendiğini savunan Öztaşkın ancak THY'nin yüzde 51'inin halka arz edildiğini, THY'nin artık kamunun değil, tamamen halkın şirketi haline gelmiş bir özel şirket olduğunu kaydetti.

TPAO'nun özelleştirmek istendiğini ileri süren Öztaşkın, konuşmasına şöyle devam etti:

"TPAO'yu bölüp parçalayıp halka arz edip özel bir şirket haline getirmek istiyorlar. Dönüşümden kast ettiğimiz, her şeyi ile kendisinin karar verebildiği, siyasetten bağımsız, siyasetçilerin elini çektiği özerk bir TPAO. Projenin özü TPAO'nun özelleştirilmesidir. Proje, TPAO'nun özelleştirilmesinin yol haritasıdır. Özelleştirmelere karşı çok büyük mücadeleler verdik. En büyük mücadeleyi TPAO da vermeye hazırdır. TPAO'ya kim el uzatırsa onun elini kırarız. Devletin bu gün olmazsa yarın, öbür gün TPAO'yu  özelleştireceğini biliyoruz. Onun için niyetini bildiğimiz bu iktidara karşı tavrımızı ortaya koyuyoruz. TPAO'nun özelleştirilmesine karşı da sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Yürüyüşe, Petrol İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Nimetullah Sözen, Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da Tpao İşçilerinin Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement