Batman'da TÜPRAŞ İşçilerinden Eylem - Son Dakika
Yerel

Batman'da TÜPRAŞ İşçilerinden Eylem

TÜPRAŞ rafinerisinde çalışan bir grup işçi, bazı uygulamalara tepki göstermek için "1 saat işe geç gitme" eylemi yaptı.

15.12.2014 15:52  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜPRAŞ Batman rafinerisinde çalışan bir grup işçi, iş yerindeki bazı uygulamalara tepki göstermek için eylem yaptı.

TÜPRAŞ rafinerisi önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, "1 saat işe geç gitme" eyleminin işverenin bazı uygulamalarını protesto etmek için gerçekleştirildiğini söyledi.

Hükümetin özelleştirme politikalarını eleştiren Tekik, ikincisini düzenledikleri eylemin herhangi bir ünite veya şahsa karşı olmadığını belirtti.

Tekik, "Türkiye petrollerinin özelleştirileceği" şeklindeki açıklamaları kınadıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Bugün TÜPRAŞ için önemli bir gün. Zira Kocaeli tesislerinde çok önemli bir yatırımın açılış töreni yapılacak. Orada ne kadar yatırım yapıldığı istihdam sağlandığına dair açıklama yapılacak. Ama yatırım ve istihdama yönelik çalışmalar Batman'a yansımıyor. Bu eylemimiz kimsenin bireysel çıkarlarına yönelik değil, işverenin küçültme ve daraltma anlamına gelen uygulamaları nedeniyledir."

"Batman'da TÜPRAŞ işçisinin çıkarlarına kastedilen bir anlayışı mahkum etmeye yönelik uygulamalar yapılmaktadır" diyen Tekik, şunları kaydetti:

"İşçiler olarak kaybedecek bir şeyimiz yok. Ancak işverenin kaybedeceği katrilyonları var. TÜPRAŞ son 5 yıldır, Türkiye'de en çok kar eden kuruluşların başında geliyor. Bu karı da işçi arkadaşlarımız sağlıyor. Bu nedenle işverenden işçi arkadaşlarımıza ve Batman'a saygı göstermesini bekliyoruz."

Açıklamanın ardından TÜPRAŞ tesislerine sloganlar eşliğinde bir süre yürüyüş yapan işçiler, daha sonra çalıştıkları ünitelere geçtiler. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da TÜPRAŞ İşçilerinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement