Batman Demokrasi Platformundan Operasyonlara Tepki - Son Dakika
Yerel

Batman Demokrasi Platformundan Operasyonlara Tepki

Batman Demokrasi Platformundan Operasyonlara Tepki

Batman Demokrasi Platformu, Eğitim Sen Genel Merkezine yapılan baskın ve son günlerdeki olaylara ilişkin basın açıklamasında bulundu.

27.07.2015 08:43

Batman Demokrasi Platformu: Kaos planları devreye sokuldu

Aralarında sendika, dernek, vakıf, oda temsilcileri ile siyasi parti yöneticilerinin yer aldığı Batman Demokrasi Platformu, polis baskınları ve askeri harekatlara tepki gösterdi.

Platform bileşenleri, Eğitim Sen Genel Merkezine yapılan baskın ve son günlerdeki olaylara ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Sendika baskını ve sınır ötesi operasyonlar ile ülke genelinde gerçekleşen operasyonlardan kaygı duyduklarını belirten platform bileşenleri, hükümeti eleştirdi.

Batman Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Yurtsever'in okuduğu açıklamada, seçim döneminde planlanan, kısmen uygulanan ancak demokrasi güçlerinin deşifre etmesiyle boşa çıkarılan içte ve dışta savaş politikası stratejisi devreye sokulduğu iddia edildi.

Yurtsever, "IŞİD ile mücadele yalanıyla örtbas edilmek istenen demokratik güçlere yönelik büyük bir saldırı dalgası başlatılmış, yüzlerce insan gözaltına alınmış, yargısız infaz gerçekleştirilmiştir. Bu sabah sendikamız Eğitim Sen Genel Merkezi sivil polisler tarafından kuşatmaya alınmış ve hukuksuz şekilde tüm binada arama başlatılmıştır" dedi. Yurtsever, ayrıca; "Önümüzdeki günlerde gerilimin adım adım tırmandırılacağını, gözaltı ve tutuklamaların yoğunlaştırılacağını, AKP medyası üzerinden algı operasyonlarıyla kamuoyu desteği sağlanmaya çalışılacağını düşünmekteyiz" diyerek, tüm demokrasi güçlerine birlikte mücadeleye çağırdı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Demokrasi Platformundan Operasyonlara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement