Batman Engelliler Spor Kulübüne Büyük Haksızlık - Son Dakika
Yerel

Batman Engelliler Spor Kulübüne Büyük Haksızlık

Batman Engelliler Spor Kulübüne Büyük Haksızlık

Batman Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımı, sürpriz bir kararla federasyon tarafından 1. Lige alınması kararı alındı, karardan daha sonra vazgeçildi.

29.09.2014 09:44

2006 yılında kurulan ve Batman'ı 7 yıl başarıyla Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Liginde temsil eden Batman Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımı, sürpriz bir kararla federasyon tarafından 1. Lige alınması kararı aldı.

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligde yer alan Siverek Engelliler takımının maddi imkânsızlıklardan dolayı yükseldiği 1. Ligden çekilme kararı alması üzerine, Play-Of yükselme maçlarında averajı en yüksek olan ve her zaman hem ligde, hem de tüm turnuvalarda fair play kuralları içinde mücadele eden Batman Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımını Federasyonun aldığı sürpriz bir kararla bir üst lige yükseltilmesine karar verdi. Federasyon sürpriz bir şekilde aldığı bu kararı ligin başlamasına 1 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen hemen Batman Engelliler Spor kulübüne resmen bildirerek ivedili bir şekilde cevap istedi.

Alınan bu sürpriz kararın sevinciyle toplanan kulüp yönetimi durumu değerlendirip federasyona aldığı kararı kabul ettiğini resmen bildirdi.

Ancak, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu aldığı kararın arkasında duramadı. Federasyona yapılan itirazlar üzerine federasyon 1. Lige çıkacak olan takımı kura yöntemiyle belirlemek zorunda kaldı ve Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. lige çıkarmayı kararlaştırdığı Batman Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımı yerine kurayla bir başka takımı aldı.

Federasyonun aldığı ilk karar ile sevinen takım yöneticileri, gelen ikinci haber ile büyük bir şok yaşadı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Engelliler Spor Kulübüne Büyük Haksızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement