Batman Ticaret Borsasından Dev Yatırım Projesi - Son Dakika
Yerel

Batman Ticaret Borsasından Dev Yatırım Projesi

Batman Ticaret Borsası, Batmana 60 Bin Ton kapasiteli tesis kuruyor.

25.04.2016 08:44

Borsa'dan bölgeyi kalkındıracak yatırım

Batman Ticaret Borsası, bölgeye itap edecek kapasitede 60 bin tonluk depolama tesisi kuruyor.

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şah Çakar, Vahit Altunç, İbrahim İzmirli ve Batman Hububatçılar-Zahireciler Derneği Başkanı Hıfzullah Akdaş, ziyaret ettikleri basın kuruluşlarında Batmana yapılacak olan yeni yatırım hakkında bilgi verdiler.

Borsa'nın çalışmaları hakkında bilgi veren yöneticiler, Batman ve bölgeye katkı sağlayacak önemli projelerin hayata geçirilmek üzere olduğunu belirttiler.

Bu projelerden biri olan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştirakiyle kurulan "Lisanslı Depoculuk A.Ş."nin Batmanda kurulmasına yönelik çalışmanın son aşamaya geldiği belirtildi.

Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "60 Bin ton kapasiteli ve Avrupa standartlarına uyumlu modern lisanslı depo projemizi kısa zamanda hayata geçireceğiz. Konuyu ilettiğimiz Valimi Azmi Çelik projeyi önemsedi ve 80-100 dönüm arası arazi tahsis talebini değerlendireceğini söyledi. Avrupa Birliğinin bu departmandaki projelerinden yararlanarak 12-15 Milyon TL'lik dev tesiste ürünlerin sınıflandırılması, depolanıp sağlanması ve pazarlanması sağlanacak. Bu deponun yanına da hububat ve zahire pazarını da düşünüyoruz. Bu kompleks Batmanı ticari cazibe merkezi haline getirecek" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Ticaret Borsasından Dev Yatırım Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement