TPAO İşçileri, Nakliye Tırlarının Ankara'ya Götürülmesine İzin Vermedi - Son Dakika
Güncel

TPAO İşçileri, Nakliye Tırlarının Ankara'ya Götürülmesine İzin Vermedi

TPAO İşçileri, Nakliye Tırlarının Ankara\'ya Götürülmesine İzin Vermedi

Batman TPAO'daki bazı ünitelerin küçülmesine tepki gösteren çalışanlar, Petrol-İş Sendikası yöneticileriyle mesainin ilk gününde ağır nakliyat ünitesinde eylem yaptı.

19.01.2015 12:06  Güncelleme: 12:56

Batman'da bulunan TPAO'daki bazı ünitelerin küçülmesine tepki gösteren çalışanlar, Petrol-İş Sendikası yöneticileri ile birlikte mesainin ilk gününde ağır nakliyat ünitesinde eylem yaptı. İşçiler, 6 TIR'ı almak için Ankara'dan gelen ekibe izin vermedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın, "2018'e kadar TPAO kademeli olarak özelleştirilecek" açıklamasının ardından TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'ndeki bazı ünitelerdeki küçülmeye, Petrol-İş Sendikası ile işçilerden tepki geldi. TPAO ağır nakliyat ünitesindeki 6 TIR aracını Ankara'ya götürmek isteyen ekibi Petrol-İş Sendikası yöneticileri ve işçiler engelledi.

Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, ağır nakliyat ünitesinde geçen yıl 2 milyon lira civarındaki onarımın yapıldığını belirterek, "TPAO şimdi de bu üniteyi müteahhide devretmek istiyor. Bunun bir ayağı da bu ünitedeki araç-gereçleri Ankara'ya çekmektir. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

TPAO Genel Müdürlüğü'ne götürülmek istenen 6 TIR'ı engelleyen işçilerin haklı eylemine devam edeceğini ifade eden Başkan Tekik, "TPAO ağır nakliyat ünitesini küçülttüğü gibi, 'bu iş artık sorumluluğumuzda olmayacak' diye açıklama yapıyor. 6 TIR aracını almak isteyen ekibe direndik. Bu araçlar Ankara'ya giderse, bu ünite de özelleştirilmiş olacak. TPAO'nun küçülmesine yönelik politikalara izin vermemeye yönelik eylemlere de başlayacağız. İşçiler mesainin ilk gününde işbaşı yapmadı. Diğer ünitelerdeki işçilerde de eylem yaptı. TPAO'nun önemli ünitelerinden ağır nakliyatın özelleştirilmesine hayır diyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TPAO İşçileri, Nakliye Tırlarının Ankara'ya Götürülmesine İzin Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement