Batman'da 9.372 Kişi Tüketici Haklarına Başvurdu - Son Dakika
Yerel

Batman'da 9.372 Kişi Tüketici Haklarına Başvurdu

Batman\'da 9.372 Kişi Tüketici Haklarına Başvurdu

Batman Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine 8 ay içinde 9.372 başvuru yapıldı.

11.09.2014 13:42  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çoğunlukla bankacılık kredi işlemleri, kredi kartları işlemleri ile mal ve hizmet karşılığında yaşanan sorunlar nedeniyle haklarını aramak için bu yıl başvuru patlaması yaşandı.

BAŞVURULARDA 1 YILDA %200 ARTIŞ YAŞANDI

2013 yılında 3.400 civarında başvurunun yapıldığı İl Ticaret Müdürlüğü Batman Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine, 2013 yılından kalanlarla beraber 9.372 başvuru yapıldı.

Haklarını arayanların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Ticaret İl Müdürü Cemal Durceylan, "Burada canla-başla vatandaşın işlemleri yapılmaktadır. Personelimiz, okuma yazması olmayanlara, Türkçe bilmeyenlere yardımcı olmaktadır. 2013 yılındaki başvuruların 2.968 tanesi çoğunlukla tüketicinin lehine olmakla beraber karara bağlanmıştır. Bankacılık sektörü ile ilgili işlemler Yargıtay kanunları baz alınarak yapılmaktadır. Tüketici ve mahkeme kararlarının da esas alınarak ya dosya üzerinden ya da bilirkişi heyeti kararı ile değerlendirmeler yapılmaktadır" dedi.

TELEFON MESAJLARINA DİKKAT!

Telefonla, kredi kartı yada bankacılık sektöründe yaşanan durumlarda bazı kişi yada kurumların gönderdiği mesajlara kimsenin aldanmaması, bu tür durumlarda kuruma bizzat başvurulması gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, işlemlerin tümünün ücretsiz yapıldığı belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da 9.372 Kişi Tüketici Haklarına Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement