Batman'da Kar İle Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Batman'da Kar İle Mücadele Devam Ediyor

Batman\'da Kar İle Mücadele Devam Ediyor

Batman kent merkezi ve kırsal kesimlerinde yer yer kar yağışları devam ediyor.

09.01.2015 15:22  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason İlçesinin kuzey ve dağlık kesimlerinde yaşanan aralıklı kar yağışları nedeniyle bazı köy ve mezra yolları kapanıyor.

Ancak ekiplerin zamanında çalışması neticesinde yollar kısa sürede ulaşıma açılıyor. Son olarak dün yağan karla karışık yağmur ve kar sonrası kapanan Çakırpınar grup yolu yeniden açıldı. Yol açma çalışmaları hakkında bilgi veren Sason Kaymakamı Tekin Dundar, "Kaymakamlığımıza bağlı İlçe Özel İdare ekiplerimiz, kar ve buzlanmaya karşı kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalar sonucu kardan ötürü kapanan köy yollarını ulaşıma açmışlardır. Son günlerde İlçemizin yüksek yerlerine yağan karlardan dolayı, Yücebağ Binekli, Günlüce, Koçkaya, Aydınlık ve Kaşyayla Yolları ile Kaleyolu, Dikbayır, Elagöz ve Çakırpınar yolları ulaşıma kapanmıştır. Bu nedenle İlçe Özel İdareye ait 2 greyder, 1 dozer ve 1 loder ile anında müdahale edilip yollar ulaşıma açılmıştır. Söz konusu mevkiiler deki yolların tamamına yakını da ulaşıma açık hale getirildi" dedi.

HEYELAN TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Sason ilçesine bağlı bazı grup yollarında heyelan tehlikesi devam ediyor.

Aşırı yağmur ve kar yağışı nedeniyle ilçenin dağlık kesimlerindeki köy ve mezra yollarında önceki gün yaşanan heyelan nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Ancak ekiplerin toprak kayması ve heyelanın yaşandığı yerlere zamanında ulaşmasıyla ulaşım kısa sürede yeniden sağlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'da Kar İle Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement