Batmandaki Semt Pazarlarında Bahar Canlılığı - Son Dakika
Yerel

Batmandaki Semt Pazarlarında Bahar Canlılığı

Batmandaki Semt Pazarlarında Bahar Canlılığı

Batman merkeze bağlı köylerde ikamet eden kadınlar, köy ürünlerini semt pazarlarına getirerek satıyorlar.

29.04.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazarlarda "bahar" bereketi

Batmandaki pazarlarda ot ve bitki çeşitleri, yoğurt, peynir, süt, yumurta gibi köy ürünleri son günlerde oldukça revaçta.

Merkeze bağlı Soğuksu (Zorava) köyünden Alo Tevşo ve Yeşiltepe Mahallesindeki pazarlarda kendilerinin yaptıkları peynir, yoğurt ve yumurta gibi ürünlerin satışını yapan kadınlar, evlerinin geçimine ekonomik anlamda katkı sağlıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren köylüler, pazar yerine gelerek ürünlerini sergilerken akşam da elde ettikleri gelirlerle evlerinin ihtiyaçlarını karşılayarak köylerine dönüyorlar.

4 BÜYÜKBAŞ HAYVAN İLE 11 KİŞİLİK AİLE GEÇİNİYOR

Feride Akın isimli kadın, Yeniköy'den Batmana geldiğini ve 4 büyükbaş hayvanı olduğunu belirterek, "Bizler geçimimizi bunlarla sağlıyoruz. Hayvanlarımızdan elde ettiğimiz sütten tereyağ, peynir, yoğurt yapıyoruz. Haftanın belirli gününde buraya gelerek satışını yapıyoruz. Bu sayede evin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 9 çocuğumu bu hayvanlardan elde ettiğim gelirle okuttum. Hayat şartları zor ama köyde yaşadığımız için mecburen bizde evimize katkı sağlıyoruz. Sabah erkenden getirdiğimiz ürünleri burada akşama kadar satarak evin ihtiyaçlarını alıp köyümüze dönüyoruz" dedi.

İki haftada bir pazara geldiğini ifade eden Şerife Sündüz ise, "İki haftalık biriktirdiğim ürünleri buraya getirerek satışını yapıyorum. Bahar aylarında ürünlerimiz daha fazla oluyor ve vatandaşlar ürünlerimiz doğal olduğu için bizleri tercih ediyor" diye konuştu.

"BU İŞİ SEVİYORUZ"

Ferhan Kıyca isimli kadın ise şunları söyledi: "Köyde küçük ve büyükbaş hayvanlarımız var. Genelde köylü kadınların yükü şehirdekiler göre biraz daha ağır oluyor. Şehirdekiler bizlere göre biraz daha rahat. Bizler hayvancılıkla geçimimizi sağladığımız için hem ev işleri, hem de bu tür işler biraz yorucu oluyor. 100 koyun ve 10 ineğimiz var. Bunların bakımı zaten zamanımızın çoğunu alıyor. Bir de süt ve diğer ürünleri değerlendirmek ve ev işleri derken oldukça yoğun bir gün geçiriyoruz. Hazırladığımız bu ürünlerimizi bir de pazara getirerek satmakta tabii ki yorucu oluyor. Ama biz alışkın olduğumuz için bu işlerle uğraşmayı seviyoruz. Allah herkese böyle güzel uğraş versin" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmandaki Semt Pazarlarında Bahar Canlılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement