Batmanın İlk Arabulucusu Zeynep Atakav - Son Dakika
Yerel

Batmanın İlk Arabulucusu Zeynep Atakav

Batmanın İlk Arabulucusu Zeynep Atakav

Adalet Bakanlığı, 13 yıllık avukat Atakav'a hukuki sorunların çözümü için yetki verdi.

01.08.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Barosu avukatlarından Zeynep Atakav, Adalet Bakanlığı Arabulucuk Daire Başkanlığına başvurarak Batmanın arabulucusu olmak istediğini belirtti.

Arabuluculuk için gerekli olan 5 yıl avukatlık yapmak, sertifika programlarında başarılı olmak, yazılı ve sözlü sınavı başarıyla tamamlamak kurallarını yerine getirdiği belirlenen Batmanlı 13 yıllık avukat Avukat Zeynep Atakav, Arabuluculuk Daire Başkanlığınca tutulan sicile kaydedildi ve Batmanda görevlendirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Avukat Zeynep Atakav "Bu kanunla aralarında hukuki uyuşmazlık olan taraflar mahkemeye başvurmadan bana gelerek problemlerini aktaracaklar ve çözüm oluşturacak olan tarafları moderatörlük yaparak uzlaştıracağım. Bu durumda uzun ve masraflı mahkeme yoluna gidilmeden soruna alternatif çözüm bulmuş olacağım. Ayrıca uyuşmazlıkla ilgili mahkemede dava görüldüğü sırada da taraflar bana başvurabilirler" dedi.

Atakav, arabuluculuk ücretinin taraflarca eşit şekilde kanunen belirlenmiş şekilde ödeneceğini rakamın da kimseye yük getirmeyecek düzeyde olduğunu belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanın İlk Arabulucusu Zeynep Atakav - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement