Batur, Şehit ve Gazi aileleri ile iftar yemeğinde buluştu - Son Dakika
Güncel

Batur, Şehit ve Gazi aileleri ile iftar yemeğinde buluştu

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu.

30.06.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel iftar yemeğinde konuşan Başkan Batur, "Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim başımızın tacı" dedi. Narlıdere Belediyesinin düzenlediği İftar yemeğine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi Şehit Aileleri derneği başkanı Hatice İşbilen, Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, Dernekler, Muhtarlar, şehit ve gazi aileleri katıldı

Yine içimiz yandı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, iftar yemeği sırasında yaptığı konuşmada terör olayları ile yaşanan acıların tarifsiz ve kamuoyunda bu olaylara yapılan yaklaşımların endişe verici olduğunu ifade etti. Batur,"Bu ülke uğrunda evlatlarını, canlarını kaybetmiş, Kanlarını ülke uğruna akıtmış gençlerimizin, çocuklarımız aileleri ile beraber olmak gurur verici. Edirne'den karsa kadar, ülkenin her karış toprağında yine gazilik unvanına ulaşan bütün büyüklerimiz her zaman başımızın tacıdır. Biz artık şehit ailelerimiz ile birlikte bir aile gibi olduk. Bayramda seyranda, iyi ve kötü günlerde bir arada olmak bize huzur veriyor.. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte olduğumuzu düşünüyorum. Her gün şehit haberi yüreğimizi burkuyor. Televizyonlarda haberleri izlerken geçen altyazıları okumaktan çekinir durumdayız. Yine içimiz yandı. Terörün en son İstanbul havalimanında ortaya koyduğu tablo ve yaşanan acılar tarif edilir gibi değil. 42 vatandaşımızı teröre kurban verdik. Maalesef daha acı olan ise Şehit haberlerinin kamuoyunda sayılarına göre değerlendirilir hale gelmesi. Bunları duyunca bir kat daha üzülüyoruz. Sanki sayı az olunca yaşanan acılar ortadan kayboluyor ve önemsizleştiriliyor. Biz bir an önce yaşanan bu acı olayların, terörün bitmesini, tüm Türkiye'de barışın hakim olmasını diliyoruz. İstanbul havalimanında kaybettiğimiz canlarımız için bir kez daha Allahtan rahmet, aileleri baş sağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Artık yeter

Yemekte Gaziler adına bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun her satırı şehit kanları ile yazılmış, silahlarının kebzesi ile mühürlenmiştir. Maalesef günümüzde şehitlerimizin haberlerini almak bizi çok üzüyor. En büyük dileğimiz yakın zamanda yetkililer bu haberlere bir son verirler" dedi.

Her sabah yeniden ölüyoruz

İskenderun'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'na teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan ve adı Güzelyalı Köprüsü'ne verilen Kerem Oğuz Erbay'ın Babası Ekrem Erbay da, iftar yemeğinde şehit aileleri adına bir konuşma gerçekleştirdi "Ben bir şehit babasıyım. Oğlumu askerlik yaptığım İskenderun'da kaybettim. Çok zor bir acı ama bu acı ile yaşamayı öğrendim. Çok yoğun duygular içinde oluyoruz. Her sabah şehit haberlerini okuduğumuzda yeniden kendi evladımızı kaybettiğimiz andaki duygularımızı yaşamaya başlıyoruz. Her sabah yeniden ölüyoruz. Çok zor anlar, çok üzücü anlar. Şehit haberlerini görmekten okumaktan, içimizdeki acıların yeniden alevlenmesinden korkumuzdan gazete televizyon izleyemiyoruz." şeklinde bir konuşma yaptı.

Yaşadığınız acıyı tahmin bile edemeyiz

Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi ise, şehit aileleri ve gazilerin karşısında konuşmanın çok zor olduğunu ifade ederken çocuklarımızın ateşi çıksa nasıl harap oluyoruz, sizlerin yaşadığı üzüntüyü tarif etmek imkansız" dedi. Çiftçi"Gaziler ve Şehir ailelerimiz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Yaşadığınız acıyı tahmin bile edemeyiz. Her gün yaşanan terör olayları ile yeni şehitlerimiz geldikçe daha da kahroluyoruz. Bu acılar elbet bitecek, bu vahşi saldırılara elbet bitecek. Çünkü sizler yüreğinizi, kanınızı bu vatanın bağımsızlığı için koydunuz. Sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batur, Şehit ve Gazi aileleri ile iftar yemeğinde buluştu - Son Dakika


Advertisement