Bayat Ekmek İsrafına "Şefkatli" Çözüm - Son Dakika
Ekonomi

Bayat Ekmek İsrafına "Şefkatli" Çözüm

Bayat Ekmek İsrafına "Şefkatli" Çözüm

Adana'nın Yüreğir Belediyesi, israfı önlemek için 250 noktaya yerleştirdiği kutularda toplanan bayat ekmeklerle sokak hayvanlarını besliyor.

05.03.2013 10:07

Adana'nın Yüreğir Belediyesi, israfı önlemek için 250 noktaya yerleştirdiği kutularda toplanan bayat ekmeklerle sokak hayvanlarını besliyor. Yaklaşık 1,5 yıldır hayvanseverlerin de katkısı ile sürdürülen örnek proje, vatandaşın takdirini kazandı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Türkiye'de yeni yeni gündeme gelen bayat ekmek toplatılması ya da ekmeklerin israf olmasının önüne geçilmesine kendilerinin ilçede 1.5 yıl önce başladıklarını söyledi. Çelikcan, 250 noktaya ekmek kutuları koyduklarını ve bu konuda vatandaşlarla bire bir görüşerek bilinçlendirdiklerini belirterek, "Bu kutuların içerisine naylon poşetler yerleştirdik. Vatandaşlarımıza da bu kutuların ne amaçla konulduğunu ve ekmeğin öncelikle israf edilmemesini, bayatlamaması için gerekli tedbirler nasıl alınır, veya bayatlamış ekmek tekrar nasıl geriye kazandırılır bunları içeren broşürler dağıttık. Onun neticesinde bunları da yapamıyorsanız, bayatlamış ekmeleri çöpe atmayın israf olmasın, hiç değilse bayatlamış ekmekleri değerlendirelim düşüncesiyle bu kutuların içerisine yerleştirilen naylon poşetlerin içeresine ekmeklerini atmalarını söyledik" dedi.

"EKMEKLEK SOKAK HAYVANLARINA"

Projeyi başarıyla yürüttüklerini analatan Çelikcan şöyle devam etti:

"Projeye hayvanseverleri de dahil ettik. Hayvanseverler sayesinde sokakta başı boş aç aç dolaşan köpek, kedi ve diğer hayvanların çöpe atılan ekmeklerle karınlarının doyurulmasını sağladık. Yani artık Yüreğir'de ekmek israfı olmuyor. Bayatlamış ekmekler düzenli bir şekilde toplanarak hayvanlara veriliyor."

Çelikcan mahallelere yerleştirilen ekmek kutusu sayısının 500'e çıkartılacağını, 250 noktaya daha ekmek kutusu yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlarda ekmek israfının önlenmesi için belediyenin yapmış olduğu çalışmanın çok önemli bir adım olduğunu, çöpe en kutsal olan ekmeğin atılmaması gerektiğini söylediler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bayat Ekmek İsrafına 'Şefkatli' Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement