Bayat Ekmek Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Bayat Ekmek Yarışması

Altındağ Belediyesi'nce bu yıl dördüncü kez Kadın Eğitim Kültür Merkezleri Arası Bayat Ekmek Yarışması düzenlendi.

24.05.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesi'nce bu yıl dördüncü kez Kadın Eğitim Kültür Merkezleri Arası Bayat Ekmek Yarışması düzenlendi.

Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ekmek israfını önlemek için düzenlenen "Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri Arası Bayat Ekmek Yarışması" hakkında bilgi verildi.

Ulucanlar

Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen yarışmada, 66 kadın ana yemek, çorba ve tatlı kategorilerinde yarıştı. Türkiye Aşçılar Federasyonu'ndan gelen 9 kişilik jüri ekibi, bayat ekmekle yapılan en lezzetli ana yemek, çorba ve tatlıyı seçti.

Çorba dalında Hacılar Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nden Şadiye İnanç 92 puan alarak birinci oldu. Osmanlı dönemine özgü "mutancana" ile ana yemek dalında Güneşevler Kadın

Eğitim Kültür Merkezi'nden Hatice Kalaycı, "bayat ekmek helvası" ile tatlı Karapürçek 2 Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nden Şule Karataş jüri tarafından birinci seçildi.

Karataş, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, bu tür etkinliklerle hem duyarlı bir davranış sergilediklerini hem de

yeteneklerini ortaya çıkardıklarının altını çizdi. Yarışma vesilesiyle özgüven kazandıklarını da

sözlerine ekleyen Karataş, bunda Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin büyük rolü olduğunu vurguladı.

Ana yemek dalında birinci olan Kalaycı ise yarışmanın amacının ekmek israfının önüne geçmek olduğuna işaret ederek, Altındağ Belediyesi'nin bu anlamda önemli bir iş çıkardığını belirtti. Kalaycı israf konusunda herkesin daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bayat Ekmek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement