Bayır-bucak Türkmenleri İçin Yardım Konvoyu Yola Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Yardım Konvoyu Yola Çıkıyor

Pursaklar Belediyesi ata mirası olan Bayır-Bucak Türkmenlerine sahip çıkarak yardım kampanası başlattı.

11.01.2016 10:00

Pursaklar Belediyesi ata mirası olan Bayır- Bucak Türkmenlerine sahip çıkarak yardım kampanası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan çok sayıda ihtiyaç malzemesini taşına yardım TIR'ı yarın yola çıkacak.

Pursaklar Belediyesi, aylardır Rusya'nın da desteği ile Esed rejimi tarafından zor günler yaşayan Bayır-Bucak Türkmenlerini unutmadı. Bu zor günlerde Türkmenleri unutmayan Pursaklar Belediyesi'nePursaklar Sanayici ve İşadamları Derneği (PUSİAD) de destek verdi. Başlatılan 'Çocuklar Üşümesin' kampanyası kapsamında çok sayıda ihtiyaç malzemesi toplandı. Mont, battaniye, ayakkabı, çizme gibi çok sayıda ihtiyaç malzemesi ambalajlanarak yardım TIR'ına yüklendi. İhtiyaç malzemesini taşıyan yardım TIR'ı yarın öğle namazını müteakip düzenlenen bir törenle yola çıkacak.

Kampanya hakkında değerlendirme yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Türkmen kardeşlerimiz orada sıkıntı yaşarken bizler buna sessiz kalamazdık. Düzenlediğimiz kampanya ile çok sayıda ihtiyaç malzemesi toplandı. Değerli hemşehrilerime bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Pursaklar her zaman mazlumun yanında olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayır-bucak Türkmenleri İçin Yardım Konvoyu Yola Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement