Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan giyecek ve gıda malzemeleri, dualar eşliğinde 4 tırla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

22.12.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan giyecek ve gıda malzemeleri, dualar eşliğinde 4 tırla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Kaymakam Ömer Faruk Yüce, yardım konvoyunun yola çıkarılması dolayısıyla Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende, zulme uğrayan Bayırbucak Türkmenleri için kampanya başlattıklarını söyledi.

İlçe halkının yardım kampanyasını gönülden desteklediğini anlatan Yüce, "Kampanyayı başlattığımız ilk günlerde kendi aramızda bir tır yardım çıkabileceğini tahmin etmiştik ama yanıldık. Çayıralan, Türkmen kardeşlerini unutmayarak 4 tır dolusu yardımda bulundu" dedi.

Nakdi yardım için de bir banka şubesinde hesap açtırdıklarını belirten Yüce, şöyle devam etti:

"Toplanan paralarla, Yayladağı Kaymakamlığı ile istişare edip, onların önerilerine göre yardım malzemeleri satın aldık. Tırımızın biri su, diğeri un çuvallarıyla dolu. Diğer iki tır ise kuru bakla, konserve, salça ve iyi durumda olan giyecek malzemelerini taşıyor. Gönderdiğimiz bu malzemelerin, Türkmen kardeşlerimizin yarasına az da olsa derman olmasını arzu ediyoruz."

İlçe Müftüsü Halil Kocaoğlu'nun ettiği duanın ardından, 4 tır yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement