Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kayseri'de din görevlilerinin desteğiyle Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 27 ton unun yüklendiği yardım tırı yola çıktı.

21.01.2016 15:06

Kayseri'de din görevlilerinin desteğiyle Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 27 ton unun yüklendiği yardım tırı yola çıktı.

Diyanet-Sen Kayseri Şubesi Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, bir un fabrikasının bahçesinde düzenlenen törende, Bayırbucak Türkmenlerine göndermek üzere 1 Ocak'ta "Her Bir Din Görevlisinden Bir Torba Un" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Türkmenlerin büyük bir katliam ve soykırımla karşı karşıya olduğunu belirten Kaşıkçıoğlu, onlara gıda maddeleriyle destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Geçen hafta ilk yardım tırını gönderdiklerini dile getiren Kaşıkçıoğlu, şöyle konuştu:

"Halep'in Hayyam bölgesindeki fırınlarda hazırlanacak ekmekler, 8 bin dul ve yetim Türkmen vatandaşımıza ekmek olarak dağıtılacak. Türkmenlere asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle olduğuna, mağdur ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz. İnşallah yardımlarımız bundan sonra da devam edecek."

Daha sonra, un yüklü tır, dualarla bölgeye uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement