Bayraklı da Madımak'ı Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Bayraklı da Madımak'ı Unutmadı

Bayraklı da Madımak\'ı Unutmadı

Sivas Madımak Oteli'nde yanarak ölen 33 yazar, aydın, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı olayın 21'nci yılında Bayraklı'da anıldı.

03.07.2014 12:28

Sivas Madımak Oteli'nde yanarak ölen 33 yazar, aydın, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı olayın 21'nci yılında Bayraklı'da anıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 2 Temmuz 1993 tarihinde aydınların bulunduğu Madımak Otelinde hayatını kaybeden tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz. Madımak'ı unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

Bayraklı Belediyesi Sivas, Madımak Oteli katliamının 21'nci yılında Yamanlar Nazım Hikmet Meydanı'nda "Sivas Şehitlerini Anma Etkinliği" düzenledi. Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Emrah Mahzuni, Mehmet Ali Öksüz ve Erbay Ulupınar'ın konuk sanatçı olarak eşlik ettiği etkinliğe, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile eşi Bahriye Karabağ, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Devrim şehitleri türkülerle anılırken, hazırlanan video gösterisi de gecede duygu dolu anlar yaşattı.

Anma töreninde yapılan konuşmalarda tarih kitaplarında madımak olayı olarak yer alan bilgilerin tarihe kazınmış kara bir leke olduğu ve aydınların hayatını kaybettiği olayın Sivas Katliamı, Madımak katliamı olarak bilinmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Anma programı sırasında katılımcılara sunulan video gösterisi ise, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Olayın failleri sık sık sloganlarla protesto edilirken, Sivas şehitlerini anma gecesinde ozanlar da Madımak'ı türküleriyle anlattı, büyük acıya ortak olarak " Bu acı hepimizin" mesajları verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı da Madımak'ı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement