Bayraklı'da Sahipsiz Hayvanlar Kontrol Altında - Son Dakika
Güncel

Bayraklı'da Sahipsiz Hayvanlar Kontrol Altında

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki sahipsiz köpeklerin yüzde 80'ini kısırlaştırarak önemli bir hizmetin altına imza attı.

25.09.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayrıca veterinerler tarafından sahipsiz hayvanların muayene ve aşılama işlemleri düzenli bir şekilde yapılıyor.

Bayraklı Belediyesi sahipsiz hayvanların tedavileriyle yakından ilgileniyor. Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki sahipsiz köpeklerin kontrolsüz bir şekilde üremesini engellemek için yüzde 80'ni kısırlaştırdı. Bu kapsamda önemli bir çalışmanın altına imza atan ekipler ayrıca sahipsiz hayvanların muayene ve aşılama işlemlerini düzenli bir şekilde gerçekleştiriyor.

Veteriner İşleri Müdürlü e-mail ya da telefon yoluyla sahipsiz hayvanlarla ilgili şikâyetleri anında değerlendirerek çözüme kavuşturuyor. Hayvanlarla ilgili yaşanan travma durumlarına ise veteriner hekimler cerrahi müdahale bulunup tedavi altına alıyor. Isırma vakalarında ise sahipsiz hayvanlar 10 gün süreyle gözetim altında tutuluyor. Yetkililer, Bayraklı sınırları içerisinde 2009'dan bu yana herhangi bir kuduz vakasına rastlanmadığını bildirdi. Sokak hayvanları ile ilgili şikâyet ve öneriler 371 66 82 numaralı telefona yapılabiliyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerini üstlendiklerini belirterek, “İlçemizde başıboş gezen köpeklerin önemli bir bölümü kısırlaştırdık. Bu işleme devam edeceğiz. Bunu kontrolsüz üremenin önüne geçmek için yapıyoruz. Ayrıca kazalarda yaralanan hayvanları veterinerlerimiz tedavi ediyor. Kurulduğumuz günden bu ya herhangi bir kuduz vakasıyla karşılaşılmaması oldukça sevindirici. Düzenli olarak sokak hayvanlarını aşılıyoruz” dedi. 

Bayraklı\'da Sahipsiz Hayvanlar Kontrol Altında
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayraklı'da Sahipsiz Hayvanlar Kontrol Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement