Bayraklı'nın Veteriner Hekimleri İşbaşında - Son Dakika
Yerel

Bayraklı'nın Veteriner Hekimleri İşbaşında

Bayraklı\'nın Veteriner Hekimleri İşbaşında

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan sahipsiz köpekleri kısırlaştırarak yaşadıkları bölgeye geri bırakmaya devam ediyor.

13.03.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan sahipsiz köpekleri kısırlaştırarak yaşadıkları bölgeye geri bırakmaya devam ediyor.

Gerek vatandaş ihbarı gerekse genel tarama sırasında karşılaşılan küpesiz, sahipsiz sokak köpekleri yakalandıktan sonra ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Işıkkent Köpek Bakımevi'ne götürülerek müşadeye alınıyor. Müşade süresi dolan köpekleri teslim alan Bayraklı Belediyesi veteriner hekimleri tarafından kısırlaştırma ve aşı işlemi uyguluyor.

Kısırlaştırılan köpekler gerekli istirahat süreleri dolduktan sonra alındıkları bölgeye tekrar geri bırakılıyor. Bayraklı'da sokakta küpeli olarak dolaşan her köpek aşılı ve kısırlaştırılmış olarak yaşamlarına devam ediyor.

Bayraklı Belediyesi olarak vatandaşların ihbarlarına anında müdehale ettiklerini kaydeden Başkan Hasan Karabağ, "Telefonla gelen ihbarların yanı sıra ekiplerimiz mahallelerde ring seferler düzenleyerek başıboş hayvanları yakalıyor ve gerekli işlemleri yaparak aldıkları bölgeye geri bırakıyor. Küpeli olarak sokakta görülen her hayvan aşısı yapılmış kısırlaştırılmış hayvanlardır. Vatandaşlarımızın bu hayvanları ayırt etmesi için küpeleme sistemi kullanılmaktadır. Sahipsiz hayvanlar için 371 66 82 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunabilirler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı'nın Veteriner Hekimleri İşbaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement