Bayraklı'ya 5 Bin 500 Metrekarelik Park - Son Dakika
Yerel

Bayraklı'ya 5 Bin 500 Metrekarelik Park

Bayraklı\'ya 5 Bin 500 Metrekarelik Park

Bayraklı Belediyesi Osmangazi Mahallesinde 5 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir park yaptı.

06.09.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Osmangazi Mahallesinde 5 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir park yaptı.

Bayraklı Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Osmangazi Mahallesinde yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik alana yapılan parkın içinde adeta yok yok. Çocukların özgürce oynayabileceği 150 metrekare büyüklüğünde basketbol sahası, yetişkinlerin yararlanabileceği 108 metrekarelik spor aletleri alanı, parkın çevresini dolanan 480 metre uzunluğunda koşu yolu, 3 bin 20 metrekare yeşil alan bulunan park toplamda 5 bin 402 metrekarelik alana kuruldu. Emin Balım ismini alan parkın içinde basketbol sahası, spor aletleri ve koşu yolu bulunuyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki park ve yeşil alan sayısını her geçen gün artırdıklarını belirterek, "Bayraklı parkları ile daha güzel. Ekiplerimiz parkta küçük eksikleri gideriyor. Yakında hemşehrilerimizle birlikte parkımızın açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

DAMLA SULAMA İLE TASARRUF SAĞLANIYOR

Damla sulama sistemiyle sulanan parkta aynı zamanda su tasarrufu da sağlıyor. Günün belirli zamanlarında devreye giren pompalar ile park üzerindeki yeşil alan ve ağaçlar sulanıyor. Gerektiği kadar sulanan alanda sudan da tasarruf edilmiş oluyor.

PARK SAYISI ARTIYOR

Güzel bir park projesini daha hayata geçirdiklerini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Osmangazi Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın yararlanabileceği büyük bir park yaptık. Üzerinde hem gençlerimizin hem de yetişkinlerin spor yapacağı alanlar oluşturduk. Koşu yolumuz da var. Vatandaşlarımız sağlıklı spor yapmak için her şeyi bu parkta bulabilecekler. Parkımızın küçük eksikleri var. Onları giderdikten sonra açılışını gerçekleştireceğiz. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan sayısını 4.08 metrekareye yükselttik. Bundan sonra da yeni parklar yapmaya, ilçemize yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı'ya 5 Bin 500 Metrekarelik Park - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement