Baz İstasyonuna Karşı Başlattığı Hukuk Mücadelesini Kazandı - Son Dakika
Yerel

Baz İstasyonuna Karşı Başlattığı Hukuk Mücadelesini Kazandı

Baz İstasyonuna Karşı Başlattığı Hukuk Mücadelesini Kazandı

Gümüşhaneli Erdemir Akagün, evine 7 metre uzaklıktaki bir binaya kurulan GSM baz istasyonu anteninin sağlığa zarar verdiği gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

04.12.2014 10:37

Gümüşhaneli Erdemir Akagün, evine 7 metre uzaklıktaki bir kurum binasına kurulan baz istasyonu anteninin sağlığa zarar verdiği gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Karaer Mahallesi Necati Akagün Sokak'ta ikamet eden Akagün (69), AA muhabirine yaptığı açıklamada, baz istasyonlarının insan sağlığını olumsuz etkilediğini savunarak, "Bu nedenle önce Valilik, daha sonra sırasıyla Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve doğayı da etkilediğini düşünerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Hepsinden olumsuz cevap aldım" dedi.

Bunun üzerine hukuki mücadele başlatmak için Karadeniz Teknik Üniversitesinden teknik ekiple radyasyon ölçümü yaptırdığını, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezinden temin ettiği Gümüşhane'nin radyasyon haritalarını da bir dosya haline getirerek Gümüşhane Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtığını anlatan Akagün, "Hakim karşı tarafı haklı çıkardı. Ben de Yargıtay'a başvurdum. Yargıtay 14. Dairesi lehime karar verdi. Yerel mahkeme tekrar karşı tarafın lehine karar verdi. Yargıtay'dan en son çıkan karar yine benim lehime oldu" diye konuştu.

Kesinleşmiş kararı yerel mahkemeden aldıktan sonra Gümüşhane İcra Müdürlüğüne başvurduğunu belirten Akagün, şunları söyledi:

"İcra Müdürlüğünden GSM baz istasyonu anteninin sökülmesi talebinde bulundum. Aldığım cevap, elektronik mühendis bulamayacaklarından dolayı söküm işlemini gerçekleştiremeyecekleri şeklinde oldu. Bunun üzerine ben de istasyona giden elektrik akımının kesilmesini talep ettim ancak daha sonra mevcut firma teknik elemanlarını göndererek GSM baz istasyonu antenini söktürdü. 4.5 yıl süren hukuk mücadelesini de kazanmış oldum." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Baz İstasyonuna Karşı Başlattığı Hukuk Mücadelesini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement