BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"(733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri) Son günkü programa heyet halinde katılacağımıza ilişkin Bilecik Valiliğine ve Söğüt Kaymakamlığına faks gönderdik"

16.09.2014 14:00

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin son günkü programına heyet halinde katılacaklarına ilişkin Bilecik Valiliği ve Söğüt Kaymakamlığına faks gönderdiklerini bildirdi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yeni atanan valilere görevlerinde başarılar dilerken yer değişikliği olan valilere de "hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Mustafa Destici, "Görevi sona erdirilip merkeze alınan valilerimize de görev yaptıkları dönem boyunca yaptıkları hayırlı ve doğru işler için teşekkür ediyorum" dedi.

-733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

BBP'nin, 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri töreninde her zaman en üst düzeyde temsil edildiğini anlatan Destici, "önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da törenlerde konuşturulmadıklarını" iddia etti. "Başbakan Davutoğlu'nun iyi niyetli girişimlerine rağmen, bazı milletvekillerinin töreni provoke ettiğini" öne süren Destici, "İstenmeyen hadiseler yaşandı, siyasi baskı ile birtakım gözaltılar yapıldı. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı, keşke bu hazımsızlık olmasaydı" dedi.

"BBP'nin törenlere katılmayacağı" yönünde telgraf gönderdiği yönünde bazı haberler olduğunu belirten Destici,  4 günlük proğramın ilk 3 gününe katılamayacakları yönünde faks gönderdiklerini belirten Destici, şunları kaydetti:

"Son günkü programa heyet halinde katılacağımıza ilişkin Bilecik Valiliğine ve Söğüt Kaymakamlığına faks gönderdik. Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum, kendi hatalarını, yanlışlarını örtmek adına bize iftara atmalarını da kabul edecek durumda değiliz. O faks, Bilecik Valiliğinden nasıl servis ediliyor, kim servis ediyor? Asıl irdelenmesi gereken bunlar."

-"Öğretmenlerin temel problemleri maaş"

Yeni eğitim ve öğretim yılının başladığını hatırlatan Destici, öğretmenlerin temel problemlerinin maaş olduğunu belirtti. İdareci atamalarında haksızlık ve partizanlık yapıldığını iddia eden Destici, "Belki de cumhuriyeti tarihinin en ayrımcı ve en partizanca uygulamasının yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Haktan, adaletten bahsedenlerin, bu zulmü durdurmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu ay içerisinde 40 bin öğretmenin atanacağını anımsatan Destici, atamaların okullar açıldıktan sonra yapılacak olmasını eleştirdi.

Destici, TEOG çerçevesindeki yerleştirmelerin plansız yapıldığını ve çok sayıda öğrencinin bu nedenle mağdur olduğunu öne sürdü. Kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğuna işaret eden Destici, şöyle devam etti:

"İmam hatipler, bu ülke için bir ihtiyacın ötesinde bir zarurettir. Onun için imam hatiplerin önünün açılması, öğrenci sayısının artmasının yanındayım. Fakat burada birilerinin eline de koz vermemek lazım. Eğer bir aile çocuğunun imam hatipe gitmesini istemiyorsa onu zorla imam hatipe göndermemek lazım ya da merkezi sistemden kayıt etmemek lazım."

-"İktidar, neden IŞİD'e karşı bu kadar sessizdir?"

Başbakan Davutoğlu'na seslenen Destici, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin IŞİD'in kurulmasında rolü var mıdır, bundan bilgisi var mıdır? Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler IŞİD'e silah, istihbarat, lojstik yardım yapmış mıdır? Türkiye, IŞİD'den petrol almış mıdır? Hangi işadamları petrolü taşımış, aracılık yapmıştır? IŞİD'in militanları, Türkiye'de eğitilmiş midir? IŞİD'in Türkiyede bürosu var mıdır, varsa nerededir, Türkiye'de ne kadar militanı var? IŞİD gücü içinde kaç tane Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı vardır ve bunlardan orada savaşırken ölenler tekrar Türkiye'ye getirilip defin yapılmış mıdır?

Eğer bunlar yoksa o zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini IŞİD'e karşı pozisyon almakta zorlayan nedir? Herhalde bunu mezhep farklılığı ile izah edemezler kimseye. Ehli sünnet çizgisindeki hiçbir vatandaşımız şu andaki IŞİD'i onaylamaz. ESED'e karşı sesini alabildiğince yükselten bu iktidar, neden IŞİD'e karşı bu kadar sessizdir? Batılı ülkeler tarafından Türkiye, ciddi anlamda suçlanıyor."

Destici, bazı uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisinin olumsuz gittiği ile ilgili birtakım tahminler açıkladığını belirterek, "Türkiye'yi yönetenler bundan da rahatsız oldular. 'Gerekirse bu derecelendirme kuruluşları ile ilişkimizi keseriz' dediler. Senin onlarla ilişkini kesmen, çalışmaman Türk ekonomisini rahatlatmaz ya da iyi pozisyona getirmez. Önemli olan buradan ders çıkarmak ve yanlış gidenleri düzeltmek" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement