BDP Kadın Meclisleri'nden Nurcan Gülsever Açıklaması - Son Dakika
Güncel

BDP Kadın Meclisleri'nden Nurcan Gülsever Açıklaması

BDP Kadın Meclisleri, kadın kimliğinin ve kadın iradesinin şiddet kullanılarak yok sayılmasının, kadınların katledilmesi ve intihara zorlanmasının en büyük insanlık suçlarından biri olduğunu kaydetti.

22.04.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Kadın Meclisleri, kadın kimliğinin ve kadın iradesinin şiddet kullanılarak yok sayılmasının, kadınların katledilmesi ve intihara zorlanmasının en büyük insanlık suçlarından biri olduğunu kaydetti.

BDP Kadın Meclisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de her geçen yıl kadına yönelik cinsel ve fiziksel şiddetin korkunç boyutlara ulaştığı, bunların cezasız kaldığı ve devlet eliyle desteklendiği belirtildi.

2014 yılın sadece ilk 3,5 ayında 61 kadının erkekler tarafından katledildiği ifade edilen açıklamada, "Dün, yani sadece bir gün içerinde; Urfa'nın Suruç ilçesinde 23 yaşındaki L. E, yine Viranşehir ilçesinde 16 yaşındaki lise öğrencisi E.K ve Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 23 yaşındaki S. T isimli 3 genç kadın yaşamını yitirmiştir. Basına kadın intiharları olarak yansıtılan bu ölümler aslında kadınları katleden, kadınlara yaşam hakkı tanımayan ve ölümü dayatan erkek egemen zihniyetin kendisidir" denildi.

Yine Bismil'de korucuların silah zoruyla kaçırmaya çalıştığı Nurcan Gülsever isimli kadına da ölüm dayatıldığı, tüm başvurularına rağmen koruma tedbiri verilmediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bizler BDP Kadın Meclisleri olarak katledilen, intihara zorlanan, nefret cinayetleriyle katledilen, her türlü cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan kadınların yanında ve davalarının takipçisi olduk. Bismil'de Nurcan Gülsever isimli kadın arkadaşımızın da yanında olacağız.

Kadın kimliğinin ve kadın iradesinin şiddet kullanılarak yok sayılması, kadınların katledilmesi ve intihara zorlanması en büyük insanlık suçlarından biridir. Bu suçun yargılanıp cezalandırılarak mahkum edilmesi gerekmektedir. Sadece kadın katliamları değil, aynı zamanda cinsel istismarın, tacizin ve tecavüzün de bu ülkenin kültürünün bir parçası haline gelmesi bile tek başına isyan ve mücadele gerekçemizdir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BDP Kadın Meclisleri'nden Nurcan Gülsever Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement