BDP'li İbrahim Binici'nin Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

BDP'li İbrahim Binici'nin Basın Toplantısı

BDP\'li İbrahim Binici\'nin Basın Toplantısı

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "CHP, sağdan daha sağcı kesilmiş bir parti konumunda."

24.10.2013 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "CHP, sağdan daha sağcı kesilmiş bir parti konumunda. Sosyal demokrat parti niteliğinden sıyrılmış, bitmiş bir yapıya sahip. Bu boşluğu doldurmak adına HDP ile yerel seçimlerle başlamak üzere, seçime gireceğiz" dedi.

BDP Şanlıurfa Milletvekili Binici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Siverek'te bir inşaatın temel kazısında 30 kişiye ait kemiklerin bulunduğunu, bu konuyla ilgili araştırma önergesi verdiklerini ancak önergenin TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in imzasıyla içtüzüğün 67. maddesine aykırı bulunarak iade edildiğini söyledi. Binici, önergeyi tek bir harfine bile dokunmadan TBMM Başkanlığı'na yeniden sunacağını kaydetti.

Binici, HDP'ye katılmak üzere BDP'den ayrılan üç milletvekili ile ilgili soruyu cevapladı. HEP'in kuruluşundan bu yana Fırat'ın doğusuna hapsedildiklerini ileri süren Binici, Türkiyelileşme konusunda bir çaba içinde olduklarını kaydederek, Öcalan'ın da birkaç görüşmesinde, "Türkiyelileşme konusunda, özellikle hassasiyetlerinizi bekliyorum" dediğini söyledi. Binici, "Türkiye sol hareketiyle gerçek sosyal demokrasiyi, demokratlık rolünü oynamamız gerektiği de ifade ediliyordu. Onun için bu boşluğu doldurmak adına… CHP, gerçekten sağdan daha sağcı kesilmiş bir parti konumunda. Sosyal demokrat parti niteliğinden sıyrılmış, bitmiş bir yapıya sahip. Bu boşluğu doldurmak adına HDP ile yerel seçimlerle başlamak üzere, seçime gireceğiz. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde BDP ile seçimlere gireceğiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li İbrahim Binici'nin Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement