Asker Adayına 'Bedelli Parası' Değil, Asker Harçlığı! - Son Dakika
Güncel

Asker Adayına 'Bedelli Parası' Değil, Asker Harçlığı!

Asker Adayına \'Bedelli Parası\' Değil, Asker Harçlığı!

Ardahan'da ayakkabı boyacılığı yapan ve askere gidecek olan Özgür Karaçoban için arkadaşları, "Bedelli için değil, kışla asker harçlığı" diyerek esnaftan para topladı.

08.12.2014 11:17  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da ayakkabı boyacılığı yapan ve askere gidecek olan 'Boyacı İbiş' lakaplı Özgür Karaçoban için arkadaşları "Bedelli için değil, kışla asker harçlığı" diyerek onun için para topladı.

300 LİRA ASKER HARÇLIĞI TOPLANDI

Çocukluğundan bu yana ayakkabı boyacılığı yapan ve 16 Aralık'ta askere gidecek 22 yaşındaki Özgür Karaçoban'ın arkadaşları davul-zurnayla eğlendi. Ardahan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programı Bölümü mezunu olan ve Kongre Caddesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan Özgür Karaçoban'ın arkadaşları, esnafı dolaşarak "Bedelli için değil, kışla asker harçlığı" diyerek onun için para topladı. Arkadaşları topladıkları 300 lira harçlığı verdikleri Özgür Karaçoban'ı Türk bayrağı ile omuzlara alarak şehirde tur attı.

"PARAM OLSA BİLE ASKERLİĞİ BEDELLİ YAPMAK İSTEMİYORUM"

Acemiliğini Burdur'da yapacak olan Özgür Karaçoban, esnaftan toplanan asker harçlığıyla vatani görevini yapacağını bildirdi. Babasının günlük işlerde çalıştığını ve 3 kardeş olduklarını anlatan Özgür Karaçoban, yıllardır boyacılık yaparak aile ekonomisine katkıda bulunduğunu belirtti.Ayakkabıları 1, botları ise 2 liradan boyayan Özgür Karaçoban, şöyle dedi:

"Yaklaşık 13 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum. 1500 liraya aldığım boya sandığımda 21 çeşit ayakkabı boyası var. Müşterilerimi kolonya dökerek karşılarım. Gazete okumalarını ve internete bağlamalarını sağlıyorum. İşimi en iyi şekilde yaptığım için beni çok severler. Geçtiğimiz günlerde bedelli askerlik çıktı. Maddi yetersizliklerden dolayı askere gidemiyorum. Esnaf abilermizden asker harçlığı topladım. Onlara çok teşekkür ediyorum. Vatan için seve seve askerlik yapacağım. Param olsa bile askerliği bedelli yapmak istemiyorum. Her şey vatan için."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asker Adayına 'Bedelli Parası' Değil, Asker Harçlığı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ahmet: resmen dilenmiş bumu vatanseverliğin vallahi yüzüm kızardı 4 30 Yanıtla
    mert TÜRK: de get lan dallama 7 0
  • basgitarcı: duymasın bakan şimşek 300 tl . . gelir elde ettiğini vergisini ister. . burası türkiye. . 23 3 Yanıtla
  • ergun: askerlik namustur namusunu satan nelerini satmaz 17 4 Yanıtla
  • tokatlı arnavut: ŞOV YAPMIŞ DAVULA ZURNAYA VERDİĞİ PARAYI BİLE TOPLAYAMAMIŞTIR 7 13 Yanıtla
  • berkant ezer: ardahanlıya yakışanı yaptın kardeşim her şey vatan için 11 4 Yanıtla
  • aşkın: helal 12 2 Yanıtla
  • hamza: yemen yolu çukurdandır karavana bakırdandır zengimiz bedel verir askerimiz fakirdendir artık kimse vatan borcu için askere gitmeyecek fakir olduğu için gidecek 11 1 Yanıtla
  • bugra: Paran yoksa bu devirde öl kapitalist sistemle islam yanyana asla yanyana gelemez. Sosyalistte değilim amma kapitalizmden nefret ediyorum allah hidayet versin 3 1 Yanıtla
  • NE DİYEYİM Kİ: ŞİMDİ PARAYI TOPLAYANDA ASKERDEN YÜZDELİK İSTEMESİN. 1 2 Yanıtla

Advertisement