Belçika'da Göğüs Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Belçika'da Göğüs Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Konuşuldu

Belçika\'da Göğüs Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Konuşuldu

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de UETD Kadın kolları tarafından düzenlenen "Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi ve Tedavi Yöntemleri" konulu konferans da konuşan Prof. Dr. Sevilay Altıntaş erken teşhissin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

21.05.2016 12:13

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de UETD Kadın kolları tarafından düzenlenen "Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi ve Tedavi Yöntemleri" konulu konferans da konuşan Prof. Dr. Sevilay Altıntaş erken teşhissin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Eskiye göre tedavilerin daha çok genişletildiğini ve bu yüzden hayatını kaybedenlerin sayısının günden güne azaldığına değindi.

Konferansın açılış konuşmasını UETD Belçika Kadın Kolları Başkanı Asuman Kökten yaptı ve sözü konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Sevilay Altıntaş'a verdi.

Belçika UETD Kadın kolları Anvers şubesi tarafından düzenlenen konferans da konuşan Prof. Dr. Sevilay Altıntaş "Göğüs kanseri son yıllarda birçok kadında görülmekte ve bunun her zaman hepimizin başına gelebileceğini düşünerek dikkatli hareket etmeliyiz. Kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de azda olsa rastlanabiliyor. Bunun için toplum olarak bilgilenmemiz gerekiyor. Meme kanserinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu unutmayalım. Göğüs kanserinde en önemli olan erken teşhis, erken teşhisle hiçbir zarar görmeden bu kanseri rahatlıkla yenebilirsiniz. Bunun için her yıl düzenli olarak gereken testleri yaptırmalıyız. Ayrıca kendiniz her ay en az bir kere kendi vücudunuzu ve göğüslerinizi incelemelisiniz. En ufak bir farklılık gördüğünüzde hemen doktorunuza başvurmalısınız. Bunun dışında da yılda bir kez muhakkak doktor kontrolünden geçmelisiniz. Unutmayalım Göğüs kanseri tedavi edilebilir bir hastalıktır, en önemlisi erken teşhistir. Her ay kendi ellerinizle vücudunuzu kontrol etmelisiniz ki vücudunuzu en iyi siz tanırsınız. Bu yüzden her zaman vücudunuza dokunarak kontrol edin ve bir kist, en ufak bir fark gördüğünüzde hemen doktorunuza başvurun" dedi.

UETD Belçika Kadın kollarının Brüksel UETD binasında düzenlenen konferans da konuşan Prof. Dr. Sevilay Altıntaş konferans sırasında slayt gösterileri ile de göğüs kanseri teşhis ve tanılarından bahsetti, konferans soru cevap şeklinde son buldu. - Belçika

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belçika'da Göğüs Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement