Belçika Ticaret Ataşesi Bletard, Gto'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Belçika Ticaret Ataşesi Bletard, Gto'yu Ziyaret Etti

Belçika Ticaret Ataşesi Bletard, Gto\'yu Ziyaret Etti

Belçika Valon Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

22.08.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika Valon Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre Bletard, Gaziantep ekonomisi ve yabancı yatırımcılar için yatırım olanakları konusunda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'tan bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bartık, Belçika'nın Avrupa'nın özellikle lojistik avantajı olan önemli bir ticaret ülkesi olduğunu belirterek işbirliklerine hazır olduklarını ifade etti.

Belçika'nın Gaziantep'in en çok ihracat yaptığı 5 Avrupa ülkesi arasında yer aldığını vurgulayan Bartık, şunları kaydetti.

" Türkiye'nin model kenti Gaziantep bugün dünyanın 170'ten fazla ülkesine ihracat gerçekleştiriyor. Belçika ile Gaziantep arasındaki ticaret hacmini de daha yukarılara taşımak istiyoruz. Bunun için GTO olarak Belçika iş dünyası ile işbirliklerine hazırız. Ama ticaret yapabilmek için Avrupa'ya rahatça gidip gelebilmeliyiz. Dolayısıyla tüm AB üyesi ülkelerin vize konusunda bizlere daha duyarlı davranmasını, bu konunun ticari ilişkilerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemelerini istiyoruz."

Bletard da Belçika iş dünyası ile Gaziantep iş dünyasını bir araya getirecek etkinlik planladıklarını ifade ederek, Bartık'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belçika Ticaret Ataşesi Bletard, Gto'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement