Belediye Başkanı Ak, Gorajde'nin Fahri Hemşehrisi Oldu - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Ak, Gorajde'nin Fahri Hemşehrisi Oldu

Belediye Başkanı Ak, Gorajde\'nin Fahri Hemşehrisi Oldu

Keçiören Belediyesi ile Bosna Hersek’teki Gorajde Belediyesi arasındaki kardeşlik bağları daha da güçlendi.

24.09.2014 11:24

Keçiören Belediyesi ile Bosna Hersek'teki Gorajde Belediyesi arasındaki kardeşlik bağları daha da güçlendi. Gorajde Belediyesi, Keçiören Belediyesi Başkanı Mustafa Ak'a, 'fahri hemşehrilik' beratı verdi.

Gorajde'nin Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenlenen törende, 'fahri hemşehrilik' beratını Başkan Mustafa Ak'a Gorajde Belediye Başkanı Muhamed Ramoviç takdim etti. Törene Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Saraybosna Koordinatörü Fatih Karaca ve Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç de katıldı.

Gorajde'nin Türkiye'de yedi kardeş belediyesi olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ramoviç, kardeş belediyeler ile aralarındaki ilişkinin dostluktan öte olduğunu, bu ilişkiler kapsamında Gorajde'de birçok projenin hayata geçirildiğini dile getirdi. Şehirlerini sık sık ziyaret eden Başkan Ak'ı zaten bir Gorajdeli olarak gördüklerini belirten Ramoviç, "Bugün kendisine resmen fahri hemşehrilik vermiş olduk. Buradaki her kapı ona açıktır. İşbirliğimizin gelecekte de süreceğine inanıyorum" dedi.

İLİŞKİLERİMİZ İLERİ SEVİYEYE TAŞINACAK

Başkan Mustafa Ak da, Gorajde ile kardeşlik ilişkilerinin her geçen gün derinleştiğini ve bu ilişkileri daha ileri seviyeye taşımak için gayret gösterdiklerini kaydederek "İki belediye arasındaki ilişkilerin gelişmesi, aynı zamanda iki ülkenin dış ilişkilerine de katkı sağlıyor. Türkiye ile Bosna Hersek derin bağları olan iki devlet ve halklarımız yüzyıllar boyunca aynı topraklarda barış içinde yaşadı. Bundan sonra da Bosna Hersek topraklarında barış ve kardeşliğin hüküm sürmesini diliyorum" diye konuştu. "Fahri hemşehrilik" beratı için belediye yetkililerine teşekkür eden Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem bizim öğrencilerimizin buraya gelmesi, hem de buradaki öğrencilerin Türkiye'ye gitmesi ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Kültürel faaliyetler kapsamında birbirimize heyetler gönderiyoruz. Buradaki bazı belediye yetkililerinin Türkiye'de eğitilmesi ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Ekonomik ve ticari alanda ilişkilerin daha da gelişmesi açısından Türkiye'deki iş adamlarımızı buraya getiriyoruz. Onların buradaki ekonomiye katkı sağlamalarına çalışıyoruz. Burası gerçekten çok güzel bir yer. Doğasıyla, Drina Nehri'yle bir inci tanesi kadar güzel bir yer. Buranın daha da güzelleşmesi ve daha fazla turist çekebilmesi için de bazı yatırımların yapılması gerekiyor."

Büyükelçi Cihad Erginay da, Bosna Hersek'teki görevi sırasında belediyeler arasındaki ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu daha iyi görme imkanı bulduğuna dikkat çekerek, Mayıs ayındaki sel felaketinin ardından Bosna Hersek'teki belediyelere yapılan yardımları örnek gösterdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Ak, Gorajde'nin Fahri Hemşehrisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement