Belediye Kepçesiyle Define Kazısı İddiası - Son Dakika
Güncel

Belediye Kepçesiyle Define Kazısı İddiası

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde, vatandaşlar belediyeye ait kepçe ile define bulmak için kazı yapıldığını iddia ederek ihbarda bulundu.

15.06.2016 14:58

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde, vatandaşlar belediyeye ait kepçe ile define bulmak için kazı yapıldığını iddia ederek ihbarda bulundu. Jandarma durumu savcılığa bildirirken, belediye, iş makinesinin camiye su getirmek için görevlendirildiği yönünde görev kağıdı verdi. Sakarya Müzesi görevlilerinin hazırlayacağı raporla kazının niçin yapıldığı tespit edilecek.

Karasu'nun Karanlıkdere mevkiinde Cumartesi günü bir kişiye ait arsada Karasu Belediyesi'ne ait kepçenin kazı yaptığını gören vatandaşlar, jandarmayı arayarak özel mülkiyette define arandığını iddia ederek ihbarda bulundular. Jandarma ekipleri bölgeye gelirken, belediyeye ait kepçenin kazı yaptığını tespit ederek durumu savcılığa bildirdi. Savcılık resen soruşturma kararı verirken, Karasu Belediyesi bölgedeki camiye su getirmek için çalışma yapıldığını belirterek görev kağıdı verdi. Karasu Cumhuriyet Savcılığı kazının bölge halkının iddia ettiği gibi define aramak için mi, yoksa belediye yetkililerinin iddia ettiği gibi camiye su getirmek için mi yapıldığının tespit edilmesi için uzman ekip istedi.

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam olayla ilgili olarak, "Cumartesi günü jandarmaya gelen ihbar sonrasında savcılığa intikal eden bir iddia var. Belediye olay sonrasında iş makinesiyle ilgili görev kağıdı vererek su kazısı yaptıklarını belirttiler. Sakarya Müzesi'nden konuyla ilgili olarak teknik eleman rapor verecek. Orada nasıl bir kazı yapıldı bu raporla belli olacak" dedi. - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Kepçesiyle Define Kazısı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement