Van Belediyesinin Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Van Belediyesinin Çalışmaları Devam Ediyor

Van Belediyesinin Çalışmaları Devam Ediyor

Van Belediyesi tarafından yaklaşık bir aydır Maraş caddesinde sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

09.11.2013 08:39  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Caddenin tümü yeniden ışıklandırılırken, orta refüjler ise çiçeklerle süslenecek. Ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü ise kentin geneline 200 bin adet süs lahanası dikecek.

Van Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü kent merkezinde bulunan yolların alt yapısı bitirdikten sonra asfaltını yaptı şimdi ise park, orta refüj ve kavşaklarda kış şartlarına uygun yeşillendirme çalışması başlattı. Van Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne ait seralarda üretilen, kış şartlarına uygun 200 bin adet süs lahanası kentin değişik yerlerinde bulunan yeşil alanlara dikildi.

Bordo ve beyaz renkli süs lahanaları belediyenin kendi imkanlarıyla üretilerek yeşil alanlara dikilirken, sonbahar aylarında dikilen süs lahanaları görünüm zenginliği oluşturarak kış şartlarına uyumlu bir bitki. Park ve yeşil alanları kış ayı boyunca süsleyecek olan süs lahanası ilk etapta Kurtuluş parkı, semaver kavşağına dikilirken, kentin tüm refüjleri süs lahanaları ile süslenecek. Park Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Maraş Caddesi'nde başlatılan çalışmaları birlikte yürütüyor.

Yılların ihmaline uğrayan Kazım Karabekir ( Maraş ) Caddesi üzerinde Van Belediyesi kısa süre önce alt yapısını tamamen değiştirerek, kaldırım ve asfaltını da yeniledi. Yeni ışıklandırma sisteminin kurulduğu Maraş caddesinin orta refüjlerine kurulan çiçeklikler de Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından çiçek dikilecek.

Kültür Sarayı'ndan Kurtuluş Parkı kavşağına kadar olan orta refüjde 8 metre uzunluğundaki çiçekliklerden 80 adet, 1 metre uzunluğundaki çiçekliklerden 230 adet yapıldı. Cadde üzerinde yapılan çalışmada 30 metrede bir aydınlatma direkleri monte edilirken çalışmaların sonunda ise cadde üzerinde bulunan geniş kaldırım olan kısımlarda oturma bankları yapılacak.

Çalışmalar kısa süre içerisinde bitirilerek yurttaşların hizmetine sunulacak.

Van Bölge Gazetesi-Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Van Belediyesinin Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement