Belediyeden Gıda Güvenliği ve Hijyen Semineri - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Gıda Güvenliği ve Hijyen Semineri

Belediyeden Gıda Güvenliği ve Hijyen Semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, kadınlara yönelik "Tarladan Tabağa Hijyen" konulu eğitim semineri düzenledi.

08.04.2015 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı'na bağlı DİKASUM Yeniköy Şubesi'nde bugün düzenlenen eğitimde, gıda güvenliği, yeterli beslenme ve hijyen konularında eğitim verildi. Beslenme Uzmanları Asiye İlhan ve Havva Özge Tekin tarafından verilen eğitimde, süt ve süt grubu, et ve benzeri ürünler, tahıllar ve tahıl ürünleri ile sebze ve sebze ürünleri olmak üzere dört gruptaki ürünlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiği belirtildi. Eğitimde, yetersiz beslenmede risk grupları da şu şekilde sıralandı: "Bebekler, doğurganlık çağındaki kadınlar, gebe ve emzirenler, yaşlılar ve işçiler; bu gruptaki insanlar yetersiz beslenmede risk grubunu oluşturuyor."

'Gıda Güvenliği İnsanların Elinde'

Beslenme Uzmanı Asiye İlhan sunumunda, güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. "Gıda maddesi satın alırken raf ömrü gibi bilgilerin kontrol edilmeli, son kullanma tarihi geçmiş ürünler satın alınmamalı. Çiğ sütten üretilmiş taze peynirler tüketilmemeli. Pişmiş gıdaların çiğ gıdalar ile temasından kaçınılmalı, dondurulmuş gıdalar buzu çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı. Gıdaları açıkta bekletmemeli, açıkta bırakılmış, bekletilmiş gıdaları tüketilmemeli ve satın alınmamalı. Yemek yapılan yerlerin temiz olması özen gösterilmeli."diyen İlhan, gıda güvenliğinin insanların elinde olduğunu söyledi.

'Temizlik Gıda Güvenliğinde Çok Önemli'

İlhan, güvenli gıda için temizliğin önemine dikkat çekerek, ellerin, yemek yapılacak alanların ve depoların temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Gıdaların pişirilmesiyle ilgili de bilgi veren İlhan, "Özellikle kırmızı et, kanatlı hayvan eti, deniz ürünleri ile yumurta iyice pişirildikten sonra tüketilmelidir. Çorba gibi sulu gıdaların pişirilmesinde sıcaklığın en az 70 dereceye ulaşması sağlanmalıdır. Pişmiş gıdalar tüketim öncesinde tekrar ısıtılmalıdır." diye konuştu. İlhan, gıdaların yeteri kadar pişirilmemesi halinde tehlikeli mikroorganizmaların ölmediğini, buna bağlı olarak da gıda kaynaklı hastalık tehlikelerinin arttığını sözlerine ekledi.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği eğitimde, sunumların ardından kadınlar merak ettiklerini sordu, uzmanlar da yanıtladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Belediyeden Gıda Güvenliği ve Hijyen Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement