Belediyeye Destek Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Belediyeye Destek Ziyareti

Belediyeye Destek Ziyareti

Diyarbakır'da 30'a yakın kurum ve kuruluş temsilcisi iftar çadırına saldırı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'ne destek ziyaretinde bulundu.

16.07.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB), Diyarbakır Sanayi ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası gibi 30'a yakın kurum ve kuruluş temsilcisi iftar çadırına saldırı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tarafından karşılanan iş ve meslek örgütü temsilcileri önce saldırı hakkında eş başkanlardan bilgi aldı. Bir süre eş başkanlarla görüşen sivil toplum kurum ve kuruluşlarının temsilcileri görüşmenin ardından ortak bir açıklama yaptı.

DOGÜNSİFED Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, ülkede ve bölgede son günlerde önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, son olarak da Büyükşehir Belediyesi'nin Dağkapı'daki iftar çadırına yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Saldırıyı kaos ve provokasyon ortamı yaratmaya yönelik olduğunu belirten Bedirhanoğlu, "Saldırıyı kabul edilemez olarak görüyoruz" dedi. Bu saldırıların geçmişte herkesin hafızalarında yer edindiğini vurgulayan Bedirhanoğlu, bir daha geriye dönmek istemediklerini söyledi. Saldırıyı "çok tehlikeli bir girişim" olarak gördüklerini ifade eden Bedirhanoğlu, tepkilerin şiddet olarak ortaya konulmasının "çok tehlikeli bir iş olarak görüyoruz" dedi. Bedirhanoğlu, "Diyarbakır sivil toplum örgütleri olarak bizler bugün bir takım değerlendirmeler yaparak evet bu şehir bir daha eski günlerine dönmek istemiyor. Bir daha öylesi olaylar yaşamak istemiyor. Bu bakımdan toplumda duyarlı herkesin gerçekten bu tehlikeli girişime karşı herkesin duyarlı olmaya, sorumluluk sahibi herkesin de görevini yerine getirmesini talep ediyoruz" dedi. Bedirhanoğlu, "Bu anlamda hem mülki amirlerinin, hem de güvenlik güçlerinin biraz daha hassas davranmasını ve bu noktada da güvenlik zaafiyeti doğurabilecek, toplumda öyle bir algı yaratabilecek durumunda gerçekten seyirci kalmamalı" diye konuştu.

Saldırıda yaralılar da olduğunu hatırlatan Bedirhanoğlu, "Dolayısıyla bunun soruşturulması ve suçlularının mutlaka yakalanıp cezalandırılmasını Diyarbakır sivil toplum örgütleri olarak talep ediyoruz" dedi. İlgili yetkililerde de görüşeceklerini belirten Bedirhanoğlu, "Bir daha bu olayların yaşanmaması için Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri olarak elimizden geleni yapacağız" dedi. Bedirhanoğlu, "Çözüm sürecinin yarattığı gerçekten olumlular var ve bu dönemin kalıcı hale gelmesi, bu olumluluğun devam etmesi konusunda Diyarbakır sivil toplum örgütleri çabalarını sürdürüyorlar. Bu iki olumlunun karartabilecek her türlü hareketin, eylemin karşı karşıya olduğumuzu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Saldırı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ni ve eş başkanlarını ziyaret ettiklerini belirten Bedirhanoğlu, bu akşam Dağkapı Meydanı'ndaki iftar çadırında tüm sivil toplum kuruluşları olarak iftar yemeği vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Belediyeye Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement