Benim Doğum Hikayem" Yarışması - Son Dakika
Yerel

Benim Doğum Hikayem" Yarışması

Kocaeli'de aldıkları eğitimin ardından normal doğum yapan annelerin katıldığı "Benim Doğum Hikayem" konulu yarışmanın ödül töreni yapıldı.

20.04.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de aldıkları eğitimin ardından normal doğum yapan annelerin katıldığı "Benim Doğum Hikayem" konulu yarışmanın ödül töreni yapıldı.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından düzenlenen yarışmaya katılan 11 anne adayına, doğuma hazırlık sınıfında 5 hafta boyunca normal doğum yapmanın anne ve çocuk üzerindeki olumlu etkileri anlatıldı. Doğumun ardından da annelerden doğum süreçleri ve bebekleri hakkındaki duygularını hikaye olarak yazmaları istendi.

Yapılan değerlendirme sonucu normal doğumla kız çocuğu dünyaya getiren Canan Yaman'ın hikayesi yarışmada birinci seçildi.

Darıca Farabi Devlet Hastanesinde düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, yarışmanın amacının sezaryenle doğumu en aza indirgemek ve normal doğumu özendirmek olduğunu söyledi.

Türkiye'de ilk kez düzenledikleri yarışmada, doğum öncesi hazırlık sınıfına katılan anne adaylarının gebelik, doğum ve doğum sonu dönemlerde karşılaşacakları durumlar hakkında bilgiler verildiğini anlatan Ergüney, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Canan Yaman da doğum öncesi hazırlık sınıfındaki eğitimler sayesinde doğumla ilgili korkularına atlattığını dile getirdi.

Aldığı eğitimle bebeğini karnında çok daha iyi hissetmeye başladığını anlatan Yaman, "Doktor ve ebelerimizin eğitimleri ve ilgisi sayesinde her şey çok güzel geçti ve gülerek doğuma geldim. Bebeğimi kucağıma aldığımda çok mutlu oldum herkese çok teşekkür ederim. Tüm hamilelere normal doğumu tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

Yaman'a çeyrek altın hediye edilen törende, yarışmaya ve eğitim sınıfına katılanlara sertifika verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Benim Doğum Hikayem' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement