Berat Kandili - Son Dakika
Güncel

Berat Kandili

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

20.05.2016 14:58

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Berat Kandili'nin insanlar arasındaki dargınlıklar ve küskünlükleri gidermek için fırsat olduğunu belirtti.

Kandil gecelerinin, kültür ve medeniyetle gelenek ve görenekler içerisinde özel bir yere sahip olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak. Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum."

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Berat Kandili'nin Ramazan ayının müjdecisi bir gece olduğunu kaydetti.

Berat Kandili gecesinin insanların günahlarından kurtulması ve bağışlanması için bir vesile olduğunu aktaran Fadıoğlu, "Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah'ın affına erebilmek için affetme günüdür. Bera,; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan uzak kalmayı öğretir. Bütün hemşehrilerimizin ve İslam dünyasının Berat Kandilini yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berat Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement