Bereketin Müjdecisi Gap Şelalesi, 8 Yıl Sonra Akmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Bereketin Müjdecisi Gap Şelalesi, 8 Yıl Sonra Akmaya Başladı

Bereketin Müjdecisi Gap Şelalesi, 8 Yıl Sonra Akmaya Başladı

Mardin'in Derik İlçesi'nde, bereketin müjdecisi olarak kabul edilen Gap Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte, 8 yıl sonra akmaya başladı.

17.04.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik İlçesi'nde, bereketin müjdecisi olarak kabul edilen Gap Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte, 8 yıl sonra akmaya başladı.

Derik'te 20 bin dönümlük meyve ağaçlarının bulunduğu Gap Bahçeleri'nin 15 bin dönümlük bölümü ile zeytinlikleri sulayarak hayat veren Gap Şelalesi, son günlerdeki yağışlarla birlikte 8 yıldan sonra akmaya başlaması, Deriklileri sevindirdi. Yukarı, Orta ve Aşağı Gap olarak üç bölümden oluşan Gap Şelalesi'nin bereketin müjdecisi olduğunu belirten Mardin Zeytinciler Birliği Başkanı Erkan Doğan, şelalenin akmasıyla birlikte üreticilerin yüzünün de güldüğünü söyledi.

Şelalenin akmasının bereketi müjdelediğini savunan zeytin üreticisi Murat Çelik, "Büyüklerimiz hep anlatırdı, şelalenin akmasından sonraki hasat dönemi çok bereketli geçer diye. Gap bahçelerindeki meyve ağaçlarının tamamına yakını bu suyla besleniyor. Gap Şelalesi'nin akması ilçede heyecan ve sevinç kaynağı oldu" dedi. 70 yaşındaki Kemal Cizrelioğlu, şelalenin akan şekline büyük özlem duyduğunu belirterek, "Bu günü, bu manzarayı çok özlemiştim. Şelale yıllardır akmıyordu. Akmaya başlamasıyla birlikte sevincimiz kat be kat arttı. Bütün dünya görsün şelalemizi, onlar da bizim gibi mutlu olsunlar" dedi.

Derik'e 4 kilometre mesafede bulunan şelalenin akmaya başlamasıyla birlikte şelale alanına akın eden vatandaşlar, burada piknik yaparak günün stresini atmaya çalıştı. Gitarıyla Gap Şelalesi için bestelediği şarkıyı okuyan Delil Doğan, şelale bölgesinde piknik yapan Derikliler'e mini bir resital verdi. Baharın ve bereketin müjdecisi olarak kabul edilen Gap Şelalesi'nin akmaya başlaması; zeytin, incir, nar, kaysı ve ceviz üreticiliği yapan Derikliler arasında büyük bir sevince yol açtı. Gap Şelalesi, yağışların fazla olduğu yıllarda Mart sonu veya Nisan ayı başlarında akmaya başlıyor ve Mayıs ayının sonlarına doğru, artan sıcaklarda kuruyor.

KURAKLIK OLMAYACAĞI MÜJDECİSİ

Derik Belediyesi'nin resmi internet sitesinde de Gap Şelalesi ile ilgili bölümde doğal güzellikleri ve bereketin müjdecisi ve ilçenin sembolleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtilerek, "Gap Şelalesi son yağışlarla birlikte faaliyete geçti. Yüzyıllar boyu su ve zeytinin buluşma adresi olan Derik Gap bölgesinde bulunan Gap Şelalesi'nin akmaya başlaması halkın yüzünü güldürüyor. Özellikle yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan zeytin üreticileri Gap Şelalesi'nin akmaya başlamasıyla birlikte büyük sevinç yaşıyor. Çünkü kış aylarında akmaya başlayan Gap Şelalesi, yaz aylarında kuraklık olmayacağının müjdesi olduğuna inanılıyor" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bereketin Müjdecisi Gap Şelalesi, 8 Yıl Sonra Akmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement