Bergama Belediye Başkanı Gönenç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bergama Belediye Başkanı Gönenç Açıklaması

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'nın tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için çabaladıklarını belirterek, önceliklerinin "tarihe saygı" olduğunu ifade etti.

23.09.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'nın tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için çabaladıklarını belirterek, önceliklerinin "tarihe saygı" olduğunu ifade etti.

Bergama Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl on üçüncüsünü düzenlediği Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'nin kazananlarının belli olduğu, seçici kurul yaşayan insan hazinesi olarak Anadolu'nun "son karatabağı" olan İsmail Araç'a Jüri Özel Ödülü verdiği hatırlatıldı.

Geçen sene UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama'nın tarihi evlerinin ve parşömenin anavatanında, parşömene hayat veren Anadolu'nun "son karatabağı" Bergamalı  85 yaşındaki İsmail Araç'ın ödüle layık görüldüğü aktarılan açıklamada Belediye Başkanı Gönenç'in şu sözlerine yer verildi:

"Dünya Mirası Bergama'nın tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim önceliğimiz tarihe saygıdır. Kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmaktır. 2 bin 500 yıllık tarihi ile birçok medeniyete evsahipliği yapmış ve ilkler şehri olarak adlandırılan Bergama'nın tarihe saygı konusunda ödüllendirilmesi hepimiz için gurur verici."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bergama Belediye Başkanı Gönenç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement